Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 04.16.2024, 11:47 AM (GMT)

Erdoğan'a 'sokak hayvanları' soruldu: Bizde cins köpeklerden var

Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yöneltilen 'Sokak hayvanları' ile ilgili soruyu, ''Büyük oğlumun bir köpeği var, çukosu var. Eğleniriz, oynarız. Evde oğlum olsun, gelinim olsun tüm aile onu ailenin mensubu olarakgörürler. Bana hediye edilen köpekler var. Dünürümle bir yerimiz var, orada 15-16 tane var. Çok da bizim ülkedeki cins köpeklerden var. Mesela iki tane Japon var ki, geçen bir tanesinin gözüne hastalık sadır olmuş. Hakikaten görünce duygulandım'' şeklinde yanıtladı.

Cumartesi Anneleri, Ahmet Tekin’in akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerinin yargılanması talebiyle dün 738’inci kez bir araya geldi. Anneler bu haftaki eylemlerinde 1994 yılında Diyarbakır’dan Lice’ye giderken askerlerce gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 29 yaşındaki beş çocuk babası Ahmet Tekin’in akıbetini sordu.

CHP’li Bingöl’den 19 Mayıs’ın 100. yılında gençlik raporu: İşsiz, borçlu, tutsak...

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, 19 Mayıs dolayısıyla hazırladığı raporu açıkladı. AKP iktidarının gençlerin sorunlarına çare olamadığının vurgulandığı raporda çarpıcı veriler paylaşan Bingöl, ''Sosyal devletin gereği, hakların mahrumiyetini değil; hakların korunmasını sağlamaktır. 19 Mayıs’ın 100. yılında Türkiye, gençliğin aklıyla ve çalışkanlığıyla yükselmelidir” dedi.

Eylemlerin odağından Musa Kaplan’ın kitaplar ve noktalanmamış belgeselleriyle 68 kuşağının öyküsü..

Musa Kaplan’ın vurgulamasıyla “Bu yolculuksa dünyada ve Türkiye’de 68 kuşağı diye adlandırılan ve birçoğu 12 Mart öncesinde ve sonrasında hapishanelerde, işkencehanelerde, dağlarda, öğrenci evlerinde, yurtlarda kısaca bulundukları her yerde öldürülen, yaşayanların da devrim hayalleriyle veya mücadeleleriyle ömür geçirdiği, küçük bir kısmının da ülkemiz atmosferinde sert rüzgârlarda savrulduğu bir kitlenin öyküsü..”

Kurtuluşa atılan ilk adımın 100’üncü yıldönümü kutlu olsun

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla başta Samsun, İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere yurt genelinde birçok etkinlik düzenlenecek. Liderlerin yanı sıra on binlerce yurttaş Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk adımının atıldığı Samsun’a akın etti. Diğer kentlerdede yürüyüşler, fener alayları, konserler ve paneller yapılacak...

Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Suriyeli göçmenler, bayram için ülkelerine gitmeye başladı

Türkiye'den bayramı ziyareti için ülkelerine gitmek isteyen Suriyeli göçmenlerin Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkışları bugün başladı. Ülkelerine gidecek göçmenlerin 30 Ekim 2019 tarihine kadar geri dönüş sağlayabileceği belirtildi.

HoÅŸ geldin Cumhuriyet TV

Cumhuriyet TV, YouTube'da yayın hayatına başladı... İşte Cumhuriyet TV'nin ilk videosu...




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter