Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 03.28.2024, 01:50 PM (GMT)

Search by date: 3/2/2020

Türkiye'den 11 ülkeye vize muafiyeti

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiTürkiye'nin bazı ülkelere vize muafiyeti sağlamasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, Malta, Norveç, Polonya ve Portekiz'e bazı şartlara uygun olarak vize muafiyeti sağlandı.

Altın Ayı ödülüyle İran’a politik mesaj; Altın Ayı sahibinin koltuğu yine boştu!

Yönetmenin koltuğu yine boştu! Dört kısa hikâye üzerinden baskıcı rejimlerde kişisel özgürlüklerin ne denli mümkün olabileceğini sorgulayan İranlı yönetmen Muhammed Resulof’un “Sheytan Vojud Nadarad” (Şeytan Diye Bir Şey Yoktur) adlı filmi, 70. Berlin Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Ayı ödülünü kazandı.

‘Birlik zamanı’

Galatasaray’ın G.Birliği ile oynadığı maçta İdlib bölgesinde şehit düşen askerlerimiz unutulmadı. Sarı-Kırmızılı kulüp, taraftarlara 52 bin Türk Bayrağı dağıttı.

Skandaldan döndü

Birçok spor branşında liglerin ve maçların ertelendiği koronavirüs tehdidi altındaki İtalya, ölümcül hastalığı kontrol altına almakta zorlanırken Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), temsilcilerimizle ilgili aldığı skandal karardan döndü.

Profesyonel amatörler

Bir grup eski dostun kurduğu ArtNiyet tiyatro topluluğu izleyiciyle buluştu. Profesyonel hayatın yoğun temposuna aldırmadan kendilerini tiyatroya adayan ArtNiyet’çiler profesyonel bir bakış ve amatör bir yürekle sahneye çıkıyorlar.

İslam’ın altıncı şartı haddini bilmektir

Türkiye, geçen hafta İdlib bataklığında 34 evladını kaybetti. Rejimin geri çekilmesi için verilen süre de sona erdi; TSK, dünden itibaren SİHA’larla vurmaya başladı. Gözler 5 Mart’ta yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesine çevrildi. “Çıkabilecek en önemli karar ateşkestir” diyen Emekli Büyükelçi Uluç Özülker'e göre elimizdeki en büyük koz Montrö’yle boğazları kapatmak. Ancak bunu söylediğiniz an Rusya’yla savaştasınız demektir.

YILMAYACAÄžIZ

KAGİDER Başkanı Emine Erdem: Kadınlarda işsizlik oranı yüzde 17 civarında. Bu bizi yıldırmayacak. Erkek girişimci tökezledi mi ona cesaret verebiliyorlar. Ama kadın başarısız olduğu zaman hadi vazgeç deniyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter