Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 04.24.2024, 05:15 PM (GMT)

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu: PKK'dan farkları yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit çenazesinde uğradığı saldırıyı ilk kez grup toplantısında anlattı. "Bu bir linç girişimidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Hayatımda iki kez polisin zırhlı aracına bindim. İlki Artvin'deydi. Saldırıyı yapanlar PKK idi. Akkuzulu köyündeki saldıranların PKK'dan farkı yok. PKK ülkeyi bölmek parçalamak istiyor, bunlar da aynı amaçta" ifadesini kullandı.

İnci Aral’dan aşk üstüne bir inceleme “Aşkın Güzelliği”

İnci Aral, aşk üzerine düşünme ve yazma deneyimlerinden doğan incelemesi, “Aşkın Güzelliği”nde; “varoluşun özü” olarak nitelediği bu olguyu, çeşitli duygu düzeylerinde, farklı yaşanma biçimleriyle ve her evresiyle irdeliyor. Aşkın ne olduğunu ve nasıl yaşandığınıfelsefi bir bakış açısıyla kavratmayı amaçlayan Aral aşkı; kişisel, toplumsal, kültürel yapılanmamızla bağlantılarıyla ele alıyor. Edebi

Liselilerden mezuniyet pankartları: AA'ya göre bile mezunuz

CHP Genel Başkan Yardımcı Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından lise mezuniyetine hazırlanan öğrencilerin pankartlarını paylaştı. Pankartlarda, "Bekleyin notlar tekrar sayılıyor, AA'ya göre bie mezunuz" yazması dikkat çekti.

Atilla Dorsay’dan anılar; “Bir Ömürden Seçilmiş Tablolar”

Atilla Dorsay’ın yeni kitabı “Bir Ömürden Seçilmiş Tablolar”, 53 yıllık yazarlık ve gazetecilik hayatının bir dökümü. Fransa, 68’ler, Sinematek ve sinema yazarlığı, Babıâli yılları, Emek ve Gezi mücadelesi gibi değişim ve gelişimler, ezber bozan bir açıklıkla buluşuyor okurlarla.

Küçük çocuk kaydetti! Tacizci ses kaydıyla yakalandı

Denizli'de, komşusunun oğlunu elle ve sözlü olarak taciz ettiği öne sürülen Rıfat Çabuk (52), polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çabuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

5 yaşındaki çocuğun ölümüyle suçlanan doktorlar yargılanıyor

İZMİR'de, Recep Tayyip Erdoğan Işıksoy'un (5) öksürük şikayetiyle götürüldüğü hastanede yaşamını yitirmesiyle ilgili haklarında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan dava açılan doktorlar E.A. ve E.B.Ç.K.'nin yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan E.B.Ç.K., olayda suçlu olmadığını iddia etti.

Özdemir İnce - ‘Muhteşem sefalet’ ve bir düzeltme

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.tr‘Muhteşemsefalet’ vebir düzeltme -28 Nisan 2019 tarihli ve“Yeni teyyaremeydanının ihtişam ve sefaleti”yazımla ilgili iki zarif uyarı aldım. TAV CEO’suSaniŞenerBey’le konu üzerine iki uygar insan olarak yazıştık. Böylece bir y...

Emre Kongar - Yağma Sofrası

Yağma Sofrası -İktidar bir zamanlar Ortadoğu’dakisözde demokrasilerieleştirirken,oralarda seçimlerin ve oysayımlarının günlerce sürdüğünü




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter