Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 04.23.2024, 11:27 PM (GMT)

Özdemir İnce - ‘Vurun, öldürün’

‘Vurun, öldürün’ -CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu,Çubuk’ta saldırıya uğradığında yurtdışındaydık. Saldırının amaç ve dehşetini hemen kavrayamadığımı, saldırının birtakım başıbozuk çapulcu AKP yandaşı tarafından yapıldığını düşündüğüm...

Zeynep Oral - Yarın 6 Mayıs

Yarın 6 Mayıs -Yarın günlerden 6 Mayıs... Yarın Yüksek Seçim Kurulu kararını açıklayacak. YSK evet baskı altındadır, evet tehdit altındadır. Ama Türkiye Cumhuiyeti de bir eşiktedir. Pamuk ipliğiyle bağlı olduğu demokrasi ilkelerine tutunmak ya da ...

‘Yüz Yılın Evi’ Edinburg Festivali’nde

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trTürkiye prömiyerini 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan, 2018-2019 GalataPerform’un uluslararası ortak yapım oyunu “Yüz Yılın Evi” Berlin, Zürih prömiyerleri ve gösterimlerinden sonra şimdi de Makedonya, İngiltere ve Romanya’da sahnelenecek. İstanbul’da sezonu 2 Mayıs’ta Toy Sahnesi’nde kapatan oyun, 10 Mayıs’ta Makedonya’nın Bitola (Manastır) kentinde yer alan Monodrama Festivali’ne katıldıktan sonra 1-16 Ağustos tarihleri arasında, İskoçya’nın “Edinburgh Fringe Festivali”nde çok salonlu C-Venues tiyatrosunun Aquila Temple Salonu’nda İngilizce olarak 16 gün boyunca aralıksız oynayacak.

Uğur Mumcu’nun anısına bestelenen eserler dinleyiciden tam not aldı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, (CSO) gazetemizin katledilen yazarı Uğur Mumcu anısına yazılan “Sakıncalı Piyade” ve “Uğur Mumcu Kantatı” başlıklı eserlerin dünya prömiyerine ev sahipliği yaptı. Ankaralı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve dakikalarca ayakta alkışladığı klasik müzik eserleriyle Mumcu bir kez daha anıldı.

Yeni kuşak ‘yeter’ diyor

Senarist, yazar ve eğitmen Feride Çiçekoğlu’nun son kitabı “İsyankâr Şehir” yayımlandı. Çiçekoğlu eserde Gezi Direnişi sonrası yapılan filmleri inceliyor.

Pera’da ‘Aidiyet ve Yoldaşlık’

Pera Film,“Hatıranın Peşinde” başlıklı film programının “Aidiyet ve Yoldaşlık” bölümü kapsamında, ödüllü yönetmen Aykan Safoğlu’nun 2013 - 2015 yılları arasında ürettiği seçilmiş işlerinden oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapıyor.

12 haziran’da verilecek Sennur Sezer Ödülleri’ne İlhan Sami Çomak ve Hüseyin Peker layık görüldü

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri sonuçlandı. Şiir dalında birincilik ödülüne İlhan Sami Çomak, öykü dalında birincilik ödülüne Hüseyin Peker değer görüldü. Öyküde Jüri Özel Ödülü Ayşe Nalan’a verilirken, şiir dalındaJüri Özel Ödülü ise Özlem Keskin’in dosyasının oldu.

Avrupa Birliği ülkelerinden ABD'ye ortak İran tepkisi

Avrupa Birliği (AB), Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD'nin petrol konusunda İran'a yönelik yaptırımlarından muaf tutulan ülkelere yeni muafiyet hakkı vermemesine ve İran'ın sivil nükleer faaliyetlerini hedef alan yaptırımlarına tepki gösterdi. Açıklamada, "ABD'nin İran ile petrol ticaretindemuafiyetleri uzatmama kararını üzüntü ve endişeyle not ettik." ifadesine yer verildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter