Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 04.24.2024, 04:51 AM (GMT)

Search by date: 11/6/2019

Louvre’da Bozcaada rüzgârı

Paris’in ünlü Louvre Müzesi’nin içi; adı Carrousel Artshopping... Bir tür fuar... Ve o fuarda sizi bir sürpriz bekliyor: Bozcaada rüzgârı...

Kültür Sanat-Sen Başkanı Eryetli, Dolmabahçe Sarayı’nı restore eden ekiple ilgili uyardı: O teknik Saray’da kullanılamaz

Kültür ve Turizm Bakanlığı’dan Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devredilen Türkiye’nin gözde yapısı Topkapı Sarayı’nda “restorasyon endişesi” yaşanıyor. Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hülya Eryetli, Saray’da yapılan restorasyon ve konservasyon çalışmalarıyla ilgili “En önemli sıkıntı, 19. yüzyılda inşa edilmiş Dolmabahçe Sarayı’nda çalışma yürüten personelin, yapım ve malzeme tekniği oldukça farklı olan 15. yüzyılda inşa edilmiş Topkapı Sarayı’nın restorasyon ve konservasyon çalışmalarını nasıl yürüteceğidir” uyarısında bulundu.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Brand Week İstanbul’da İBB Başkanı konuşma yaptı

“Geleceği Tasarlamak”... Bu yıl yedincisi düzenlenen “Brand Week İstanbul”un teması böyle olunca ilk konuşmacının Ekrem İmamoğlu olması bence en isabetli karar... İstanbul’un göbeğinde, önde gelen marka, reklam, iletişim, teknoloji ve düşünce insanlarının buluştuğu;yaratıcı vizyonlar, etkileşim, bilgi paylaşımlarıyla fark yaratmaya odaklanan; daha güzel bir gelecek daha yaratıcı bir İstanbul hedefleyen bir platform...

13 Kasım'da, Washington'daki Erdoğan-Trump buluşması teyit edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptıkları telefon görüşmesinde, 13 Kasım'da ABD'nin başkenti Washington'da görüşeceklerini teyit ettikleri bildirildi. Erdoğan "Görüşmenin hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum" dedi.

Galatasaray, Madrid'de hezimete uğradı : 6-0

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki dördüncü maçında, deplasmanda Real Madrid'e 6-0 yenildi. Karşılaşmanın ilk yarısı da Real Madrid 4-0'lık galibiyetiyle tamamlanmıştı. Bu skorla sarı kırmızılılar gruptan çıkma şansını tamamen kaybetmiş oldu.

Efsane vapur yuvaya döndü

Beykoz Belediyesi Meclisi,İstanbul Boğazı’nın sembol şehir hatları vapuru Paşabahçe’yi bedelsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) oybirliğiyle devretti.

Kaz Dağları’nda maden kıyımının boyutu: 347 bin 815 ağacı katlettiler

Bakanlık Kaz Dağları’nda 14 bin 300 ağaç kesildiğini söylemişti, ÇED’de 45 bin 650 olarak belirtilmişti. Türkiye Ormancılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı, eski Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Salih Sönmezışık, 3 gün boyunca maden sahasında yaptıkları çalışmalarda, 347 bin 815 adet ağacın kesildiğini tespit ettiklerini açıkladı. Sönmezışık, “Bir cinayet işlenmiştir” dedi.

UBER ve benzeri sistemler için düzenleme yapıldı

Hükümet, UBER ve benzeri sistemlerle kayıt dışı/gayri resmi taşımacılık faliyetleriyle ilgili yeni yasal düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, 3 firmaya VIP (lüks) taşıma yapmak üzere yetki belgesi verildiğini bildirdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter