Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 03.29.2024, 02:02 PM (GMT)

Search by date: 11/5/2019

İran, nükleer anlaşmaya uymama kararında 4. aşamaya geçiyor: 1044 santrifüje uranyum gazı enjekte edilecek

İran, nükleer anlaşmadan aşama aşama uzaklaşma eyleminin dördüncü adımı olarak, uranyum zenginleştirmede kullanılan santrifüjlere Çarşamba gününden itibaren gaz enjekte etmeye başlayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, diğer ülkelerin nükleer anlaşmadaki taahhütlerine sadık kalması halinde bu adımın geri alınabileceğini belirtti.

Halkbank davası: ABD'deki hukuki süreçle ilgili neler biliniyor?

Halkbank, New York'ta 22 Ekim'de başlayan ve Salı günü devam eden davada "ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme" suçlamasıyla yargılanıyor. New York Güney Bölge Savcılığı hazırladığı 45 sayfalık iddianame ile bankaya, "dolandırıcılık" ve "kara para aklama" dahil 6 farklı suçlama yöneltmişti. Davayla ilgili bilinenleri ve ikinci duruşmadaki gelişmeleri derledik.

Facebook yeni logosunu tanıttı: Her uygulamada farklı renk

Facebook, sahibi olduğu diğer uygulamaların renklerine göre değiştirilebilen yeni logosunu tanıttı. Logoda Facebook'un yazı fontu da değişti ve harfleri büyüdü. Facebook bu adımı "Şirket ile uygulama arasındaki farkı belirginleştirmek için" yaptığını açıkladı.

Ahrar El Şarkiye: 'Savaş suçu' işlemekle suçlanan Suriyeli silahlı muhalif grup

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'na katılan Suriyeli bazı muhalif örgütler "savaş suçu işlemekle" suçlandı. BM ve Uluslararası Af Örgütü, raporlarında özellikle Ahrar El Şarkiye (Doğu'nun Özgürleri) adlı gruba işaret etti. Peki bu grup kim, yöneltilen suçlamalar neler ve örgütün lideri Ebu Hatem Şakra'nın yanıtı ne? Mahmut Hamsici'nin haberi.

Bağdadi'nin yakalanan ablası Rasmiya Awad 'istihbarat açısından altın madeni' mi?

Türkiye, IŞİD'in ABD operasyonunda ölen lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablasının güvenlik güçlerince Suriye'nin kuzeyinde yakalanıp gözaltına alındığını açıkladı. Türk yetkililer Awad'ın yakalanmasıyla IŞİD ve Bağdadi'ye dair önemli istihbarat elde edilebileceğini söylüyor. Bazı uzmanlar ise Awad'ın IŞİD'e dair çok fazla aydınlatıcı bilgi vermesinin mümkün olmayabileceği görüşünde.

Afrika'nın mültecilere kucak açan ülkesi Uganda

Doğu Afrika'daki Uganda, Afrika kıtasının en çok, dünyanınsa 3. çok mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan ülke. Yaklaşık 43 milyon kişinin yaşadığı Uganda'da çoğunluğu komşuları Güney Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden 1,3 milyon mülteci bulunuyor. Peki Uganda bu mülteci yoğunluğuyla nasıl başa çıkıyor ve "mülteci köylerinde" yaşayanlar ne düşünüyor?

Irak'ta protestolar - Bağdat'ta protestocular Başbakanlık ofisine yürümek istedi, en az 4 kişi hayatını kaybetti

Irak'taki hükümet karşıtı protestocular, Şiilerin kutsal şehri Kerbela'daki İran Konsolosluğu önündeki şiddet olaylarının ardından, Pazartesi günü de başkent Bağdat'taki Başbakanlık ofisine ve devlet televizyonuna yürümek istedi. Iraklı güvenlik güçlerinin protestoculara gerçek mermi kullanarak ateş açtığı, olaylarda en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

BBC Turkish - Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, VideoIrak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarati bilgi edinmeyi umuyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter