Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 04.20.2024, 12:52 AM (GMT)

Search by date: 1/13/2020

Erdoğan’dan İsmailağa Cemaati'ne ziyaret

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ve halefi olarak gösterilen Hasan Kılıç’ı ziyaret etti

Ölüme can yeleksiz gittiler

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında teknenin batmasıyla 8’i çocuk 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciada cesetler üzerinde yapılan incelemede 6 kişinin can yeleksiz olduğu belirlendi.

Ankara’nın güvenliği bu kez Afrika’ya gitti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den bir kez daha “MHP’ye kırgın, küskün olan ülkücülere ‘yuvaya dönüş’ daveti” geldi. “Benimle adam gibi yürüyecek her arkadaşıma gönlüm de kapım da ardına kadar açıktır. Dava arkadaşlarımızdan samimi olan ama kızgın, kırgın olarak muhtelif dönemlerde sağa sola sapanları, bir rüzgâra sürüklenenleri tekrar bir duldaya çekmek istiyorum. O dulda da MHP’dir” diyen Bahçeli, İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi üzerinden ABD Başkanı Trump’a da “Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya’ya bakmalıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

Faşist saldırıya ödül gibi ceza

AnkaraÜniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 4 yıl önce iki sol görüşlü öğrenciye satır ve palalarla saldıran 4 saldırganın 3’nün yargılandığı davada ödül gibi cezalar çıktı. Mahkeme, sanık İsa Kök’e “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi uygulanarak iki öğrenciye yönelik yaralama suçundan 2 yıl 10 ay 48 gün hapis cezası verdi. Diğer sanıkları ise iki kez 1 yıl 11 ay 22’şer gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, üç sanığın da cezalarını erteledi. Saldırganlardan İsa Kök, hukuk fakültesinden sonra başladığı stajını bitirince avukatolacak.

Gaziler isyan noktasında

Çalışabilir durumda olan gazilerin erken emeklilikten yararlanma hakkının 2019 Aralık ayında kaldırılmasının ardından emekli maaşları kesilen gaziler isyan noktasına geldi.

YÖK Başkanı Saraç: Özel üniversite tartışılabilir

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye’de özel üniversite kurulmasının ve yabancı üniversitelerin kampus açabilmelerinin gündeme alınabileceğini belirterek “Bu kurumların vergi gelirleriyle de imkânı kısıtlı gençlerin yükseköğrenim görmesi sağlanır. Ama eğitimde esas yol kamusal eğitimdir” dedi.

Hançeri ‘dostları’ vurdu

Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleri, Kaddafi’nin devrilmesinden memnuniyet duydular. Çünkü Kaddafi, Suudi Arabistan’ı “İngilizlerin ürettiği, ABD’nin koruduğu ülke” olarak tanımlıyordu. Libya’daki tüm yerel güçleri eşit gören kilit aktör Rusya, Türkiye’nin müdahalesine itiraz edebilir. Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi Körfez ülkeleriyle hararetli bir çatışma da bekliyor.

Gençlik, mültecilikle kahramanlık arasına sıkıştı

Üniversiteli genç kız cebindeki son bir lirasıyla canına kıyıyor. Gençlik istikbal endişesinde; korumasız, umutsuz, çaresiz... Her gün savaşa mı giriyoruz diye yüreğimiz ağzımızda... Mutfakta kriz, ödenmemiş faturalar, tavan yapan işsizlik, pazarda boş fileler, çöken ekonomi; yarınlardan korkuyoruz... Devlet ricaliyle dualı MİT merkezi açılışı, fıkıh yasaları, İslam devleti, yeni bayrak, mehdi özlemi; ivmelenen şeriat hazırlığından kaygılanıyoruz... Yine kadın cinayetleri, çocuk tacizleri derken masum bir köpeği ağaca asarak katleden gözü dönmüşlerle sarsılıyoruz. Psikolojisi neredeyse dibe vurmuş toplumu değerlendiren psikiyatrist Cemal Dindar’a göre: “Yaşayan ve kendini bir şekilde var etmek isteyen her gence kahramanlaşma dışında bir alternatif kalmadı gibi.”




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter