Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 04.20.2024, 12:47 PM (GMT)

Search by date: 1/19/2020

İBB'den 'Halk Ekmek' iddiasına yanıt

Ümraniye Belediyesi’nin Halk Ekmek'le ilgili iddialarına İBB'den cevap geldi. Yapılan açıklamada, "Ümraniye Belediyesi’nin bir süredir dağıttığı ekmeğin İBB tarafından özellikle kesildiği iddiası doğru değildir" ifadelerine yer verildi.

‘Tabutluk’ otel

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiSansaryan Han’da işkenceye uğrayanlar, otel yerine hanın Türkiye’nin toplumsal hafızasında bir insanlık müzesi olması gerektiğini dile getirdi: “Oraya tatile gidenler çığlıkları nasıl hissetmez.”

‘Gülistan’ın son görüntüsü'ne dair ailesinden açıklama

Tunceli’de 5 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’ya ait olduğu öne sürülen bir görüntünün, savcılığa teslim edildiği belirtildi. Gülistan’ın dayısı Mehmet Nur Kan, görüntülerle ilgili, “Görüntülerdeki şahsın ‘Kesin Gülistan’dır’ diyemeyiz. Net bir şey yok” dedi.

Putin sonrası için yeni manevra

Geçen hafta Rusya’da anayasa değişikliğine ilişkin gelişmelerin ardından Başbakan Dimitri Medvedev’in istifası, yerine Rusya Federal Vergi Birimi’nin adı az bilinen Başkanı Mikhail Mişustin’in atanması yeni bir dönemin başlangıcı elbette. Bu değişiklikler, Devlet BaşkanıVladimir Putin’in 2008’de Medvedev ile takas sonucu üstlendiği başbakan pozisyonuna geri dönme manevrası olarak değerlendiriliyor.

Ecevit’in ruh ikizi ve paratoneriydi

Bülent Ecevit’in 1972 kurultayında İsmet İnönü’nün istifasıyla boşalan CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla geniş kitleler tarafından adı duyulsa da Rahşan Ecevit ismi parti içinde ortanın solu hareketiyle birlikte çoktan tanınmaya başlamıştı.

Kriz vergiyi vurdu

2019 bütçesinde vergi geliri hedefi 756.4 milyar liraydı. Gerçekleşme 673.3 milyar lirada kaldı. En fazla sapma indirimlerin de etkisiyle KDV’de yaşandı.

YurttaÅŸ ucuza koÅŸtu

Muratbey Başkanı Erol, "Tüketiciler daha düşük fiyatlara alabilecekleri açıkta satılan ürünlere talep göstermeye başladı. Paketler de küçüldü" açıklamalarında bulundu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter