Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 04.19.2024, 10:16 PM (GMT)

Search by date: 2/17/2020

Sarıyı fark et

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiDünyada her yıl 200 bin çocuk, yeni kanser tanısı alıyor. Türkiye’de ise yılda 3 bin 500 çocuğa yani her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Bu rakam nükslerle birlikte 5 bine ulaşıyor.

Çok yoğunduk bırakıverdik

Başkentte, iki yıl önce, ODTÜ ormanlarında cesedi bulunan iş insanı Levent Cengiz’i öldürdüğü gerekçesiyle aranırken Haziran 2019’da “kılık değiştirmiş” şekilde yakalanan şüpheli iş insanı Recep Arıkan’ın iki kez serbest bırakıldığı öğrenildi. Savcılığınitirazı üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Arıkan, kayıplara karıştı.

Sağlıkçılar: Şiddet yüzünden mesleğimizi yapamaz hale geldik

Sağlık alanında yaşanan şiddete karşı ortak mücadele kararı alan sağlık meslek örgütleri, 15 Mart’ta Ankara’da “Büyük Beyaz Miting” düzenleyecek. “Mesleğimizi yapamaz hale geldik” diyen sağlıkçılar, 17 Nisan’da şiddete karşı greve çıkacaklarını da kaydetti.

Fatih Erdoğan, gazetemize açtığı davanın dilekçesinde 45 milyon liralık ihaleyi yok saydı

Pasifikİnşaat ve Orpaş AŞ’nin ortağı Fatih Erdoğan, gazetemize açtığı 2 milyon liralık dava dilekçesi ile hazırladığı tekzip metninde, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden “yoksullara gıda yardımı” çerçevesinde kazandığı yaklaşık 45 milyon liralık ihaleyi yok saydı.

AKP'ii belediyede adrese teslim temizlik ihalesi

On milyonlarca liraya kiraladığı araçlarla gündeme gelen AKP’li Şehitkamil Belediyesi tartışma yaratacak bir araç kiralama ihalesine daha imza attı. Şehitkamil Belediyesi doğal afet ve salgın hastalıklarda kullanılan 21b maddesiyle yaptığı ihale sonucunda temizlik ve park hizmetlerinde kullanılmak üzere 3aylığına kiraladığı araç ve iş makinelerine yaklaşık 9 milyon lira ödeyecek. İhaleye tek teklif veren Güney Atık ve Yeşil Alanı Yönetim şirketi ihaleyi kazandı. Şirketin ortakları arasında yer alan Turgut Kaygun’un eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı olduğu belirtiliyor.

Emekli büyükelçi Uluçevik, ‘Maraş konusunda titiz bir hazırlık yapılmalı’ dedi

1974’ten bu yana kapalı durumda bulunan Maraş’ın açılması konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) çalışmaları sürerken, emekli büyükelçi Tugay Uluçevik, bu konuda diplomatik alanda hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın “Kapalı Maraş’ın açılması laftan ibaret değildir” söylemiyle konunun gündemin üst sıralarına yükselmesinin ardından Uluçevik, “Uluslararası toplumdan bazı sesler gelirse titiz ve dikkatli bir diplomasiyle amaç anlatılarak konunun üstesinden gelmeye dönük bir çaba yürütülmelidir” dedi.

Her engeli aşmışlar: Gökçek döneminde FETÖ’ye imar kıyağı

Son günlerde tartışılan “FETÖ’nün siyasi ayağı”na ilişkin yeni veriler, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararlarla yeni bir boyut kazandı. AKP’li Melih Gökçek döneminde, belediye meclisinde alınan kararlarla bir kısmı halen firari olan eski savcı Şadan Sakınan, eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgezmez ve “Kozmik Oda’nın savcısı” olarak nitelenen Mustafa Bilgin’in kurdukları konut kooperatifine normalinden üç kat fazla inşaat hakkı tanındığı ortaya çıktı. FETÖ’cülerin kurduğu kooperatife Gökçek döneminde sağlananavantajlar siyasi ayak konusunda güçlü fikir veriyor.

CHP Ankaraİl Kongresi’nde mükerrer imza tartışması

CHP Ankaraİl Kongresi’nde mükerrer imza tartışması yaşandı. İtirazlar ve tartışmalar üzerine adayların belirlenmesi geç saatlere kadar sürdü. Delegelerden Tevfik Koçak’ın kadınlara hakaret içeren konuşması gerilime neden oldu. Kürsüye gelen bir kadın mikrofonu devirdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter