Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 04.19.2024, 09:47 PM (GMT)

Search by date: 5/21/2019

İçişleri Bakanı Soylu: Yerimiz CHP'nin tam karşısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şişli'de bulunan özel bir otelde iftar programına katıldı. Programda konuşan Soylu, "Bizim yerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin tam karşısıdır. O neredeyse biz onun karşısındayız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 'Türkiye ittfakı' söylemini yineledi: Seçim biter Türkiye kalır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İttifakı sözlerini bir adım öteye taşıyarak Meclis’teki tüm siyasi partilere çağrıda bulundu. Erdoğan, “Gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edelim. Biz buna hazırız. Meclisimizin tüm milletvekilleriyle ve siyasi partileriyle buna hazır olduğuna inanıyorum” dedi.

Halfeti’de ‘İşkence’ iddiasına savcılıktan açıklama geldi: Usule uygun

18 Mayıs’ta bir polisin şehit olmasının ardından ilçede başlatılan operasyonlarda çok sayıda kişi evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafın ardından açıklama yapan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, “Adli süreç usul ve yasalara uygun şekilde yürütülmektedir." denildi.

1965’te çıkarılan afet yasası şimdi uygulanmak isteniyor

İzmir Karaburun’da rüzgâr enerji santrallarının (RES) baskısı altındaki 450 yıllık yerleşim Yaylaköy, 1965’te çıkarılan Afet Yasası gerekçe gösterilerek boşaltılmak isteniyor. Köylülerin yüzyıllardır yaşadıkları yerden sürülmek istendiğini vurgulayan Karaburun KentKonseyi, “işimiz zor ama savaşmaya devam” vurgusu yaptı.

72. Cannes Film Festivali’nden notlar

Dardenne kardeşler, ‘Genç Ahmed’ (Le Jeune Ahmed) filminde köktenci İslamın genç beyinlere sızmasının yarattığı tahribatı sorguluyorlar.

Chicago’da 19 Mayıs konseri

Dünyaca ünlü piyano virtüözü ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, ABD ve Kanada’yı kapsayan “19 Mayıs İlk Adımın 100. Yılı” konser serisinin son resitalini Chicago’da verdi. Chicago Roosevelt Üniversitesi’nin tarihi Ganz Hall Salonu’nda gerçekleştirilen resitale Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter