Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 04.16.2024, 04:34 PM (GMT)

Kraliçe'nin etrafındaki çember daralıyor

Önce 12 Mart’ta kendisini ziyaret eden oğlu Prens Charles, ardından 11 Mart’ta bir araya geldiği Başbakan Boris Johnson’ın koronavirüs testleri pozitif sonuç verdi. Kraliçe 17 Mart’ta, güvenlik gerekçesiyle Londra’yı terketti. Buckingham Sarayı suskunluğunu koruyor.

Koronavirüs salgının yeni merkezi olan New York'taki doktorlar: 'Tesislerimiz üçüncü dünyas ülkesi hastaneleri gibi'

Dünya çapında tüm ülkelerden daha fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ABD, salgının yeni merkezi haline geldi. ABD'deki salgının merkezi ise New York. Trump, ülke çapında tıbbi malzemelerin yetersiz olduğu iddiasını reddediyor, ancak Amerikan basınına konuşan sağlık çalışanları acilen tıbbi ekipman, solunum cihazı, yatak ve sağlık çalışanına ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Özdemir İnce’den ‘Yaşar Kemal Türkiye’dir’... Feridun Andaç'ın yazısı

Yaşar Kemal’in anlatılarında kurduğu dünyanın dili, sesi, rengi, tınısı Anadolu coğrafyasının gerçekliğini taşır. Onun röportajlarına verdiği “Bu Diyar Baştan Başa” adını hatırlarsak eğer; anlatıcılığının tanıklık içeren yanları kadar dile getirdiği gerçekliliklerin de boyutlarını görebiliriz.

MEB'denözel kurslar için uzaktan eğitim kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aralarında yabancı dil, bilgisayar, resim ve müzik kurslarının da bulunduğu çeşitli özel kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri ile uzaktan öğretim kurslarının, kursiyerlerinin talebi ve yeterli altyapılarının bulunması halinde teoriye yönelik derslerini uzaktan öğretim yoluyla yapabileceğini bildirdi.

KOAH hastalarına "koronavirüs" uyarısı

Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, kronik akciğer hastalarının koronavirüs risk grubunda değerlendirilebileceğini, ancak bu hastaların önerilen tedbirlere sıkıca uyarak kendilerini korumalarının mümkün olduğunu belirtti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter