Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 04.19.2024, 01:41 AM (GMT)

Search by date: 11/11/2019

Trump'tan Morales'in istifasına ilk yorum

ABD Başkanı Donald Trump, Bolivya'da ordunun istifasını talep etmesinin ardından Devlet Başkanı Evo Morales'in görevini bırakmasına ilişkin, "Morales'in istifası batı yarım kürenin demokrasisi için önemli bir olaydır." değerlendirmesinde bulundu.

"11 milyon fidan aldatmaca"

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yapılan “Geleceğe Nefes” ağaç dikme kampanyasına ilişkin, “Fidan, nemli toprağa dikilirse tutar. Oysa biz son 10 yılın en kurak kasım ayını yaşıyoruz. 11 milyon ağaç kampanyası, bugüne dek yapılan talanı kapatmak için aldatmacadır” dedi.

Hayalleri ortak başarıları eşsiz

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde bu yıl iki özel öğrenci eğitim hayatına adım attı. Otizmli Alara Aslan (21) ve Down Sendromlu Sera Özler (19), küçük yaşta büyük bir istekle başladıkları piyano eğitimlerinin ardından yetenek sınavını kazanarak Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’ne kabul edildi.

100. doğum yılında Ceyhun Atıf Kansu...

Ceyhun Atuf Kansu, TÜYAP’ın düzenlediği “Ceyhun Atuf Kansu’nun Doğumunun 100. Yılı - Şiirin Evrenselleşmesi” başlıklı Işık Kansu’nun yönettiği söyleşide Türkiye Yazarlar Sendikası önceki başkanlarından şair Cengiz Bektaş ve gazetemiz kitap eki editörü, araştırmacı yazar Turgay Fişekçi’nin yer aldığı bir oturumla anıldı.

Göçmen kadınların hikâyesi konuşulacak

Yunanistan’da yaşayan beş göçmen kadının gerçek hikâyelerinin anlatıldığı “Temiz Şehir” oyununun yönetmeni Prodromos Tsinikoris, 27 Kasım saat 16.00’da, Yeditepe Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenecek “Belgesel Tiyatroda Alternatif Anlatım Arayışları” başlıklı panelde olacak.

‘Mozart bana sevinç verir’

Borusanİstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 7 Kasım Perşembe akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Wolfgang Amadeus Mozart’ın yapıtlarından oluşan bir konser verdi. Güney Koreli yıldızlar piyanist Yeol Eum Son ve soprano Jay Yang’ın solist olduğu konserde BİFO’yu onursal şefleri Gürer Aykal, yönetti. “Mozart’la Bir Gece” başlıklı konser öncesi klasik müzik yazarı Serhan Bali şef ve solistlerle bir söyleşi yaptı.

‘Şişman Güzeldir’

Dario Fo ve Franca Rame’in yazdığı, Füsun Demirel’in Türkçeye kazandırdığı yeni oyun “Şişman Güzeldir” izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Ankara’nın rakına bak!!!

Bu yılın başında, 24 Ocak tarihinde Ankaralı topluluk Dr. Skull çeyrek asır sonra If Beşiktaş’ta sahneye çıkmıştı. Memleketlerinden otobüsler dolusu insan bu konsere gelmiş, geceyi şehirlerinde bir konser talebiyle bitirmişlerdi.10 ay sonra bu kez Jolly Joker Ankara’da yapılan konserde İstanbullular iadeyi ziyarette bulundular. Biz de bir grup arkadaş aralarındaydık.

Rus seyirciye‘Suç ve Ceza’ oynadılar

Devlet Tiyatroları (DT) Rus edebiyatının önde gelen isimlerinden Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” adlı eserini, Rusya’da sahneye taşıdı. DT’nin oyunu Rusların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ankara DT oyuncusu Tuncer Yığcı, “Turnemizi duyan meslektaşlarımızın yarı şaka yarı ciddi, ‘Tereciye tere mi satmaya gidiyorsunuz’ yollu sorusunun cevabı etkileyici bir biçimde karşımızdaydı. 70 yıllık Cumhuriyet projesi DT’nin, rüştünü zorlu bir deplasmanda ispat etmesinin zevki anlatılmaz, yaşanır” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ipotek altında

Türkiye’de var olan toplam 266 milyon 766 bin 913 dekar tarım alanının yüzde 15’i, yani 39 milyon 474 bin 630 dekarı ipotek altında bulunuyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter