Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 04.20.2024, 03:14 AM (GMT)

Search by date: 1/31/2020

‘İyi bir fırsat’

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiFenerbahçe sezon sonunda mutlu sona ulaşabilecek mi? Bu sorunun yanıtını sezon bitimiyle birlikte öğreneceğiz.

Uçan Süpürge’nin raporunda ürkütücü ayrıntı: Tacizi şikâyet ettik, Suriyelisin dediler

Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlenmesine yönelik çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Türkiye’de yaşayan Suriyeli kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesini önleyip okula devam etmelerini sağlamak için atölyeler düzenliyor. Mersin’de 47 Suriyeli anne, 19 Suriyeli çocuk, 20 Suriyeli öğretmen, 20 Türk öğretmenin katılımıyla düzenlenen atölyelerin ardından bir rapor hazırlandı.

CHP'nin 'yeni sistem'üzerine olan kitabının önsözü Kılıçdaroğlu'ndan: 'Acil yeni bir Anayasa'

Kitabaönsöz yazan Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığının yitirildiğini, TBMM’de çoğunluk dayatması yaşandığını ve anayasaya aykırı “torba yasa” uygulaması yapıldığını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Hedef, demokratik anayasanın hazırlanması olmalıdır” dedi.

Kayyımlar ‘yasa’ tanımadı: Sınavsız memuriyet, usulsüz ihale, borç, görev ihmali...

Sayıştay’ın Kamu İdareleri Denetim Raporu’nda, 2018 yılını kayyımla geçiren üç büyükşehir belediyesinde onlarca usulsüzlük tespit etti. Belediyelerde sınavsız bir şekilde alınan memur 7 günde müdür olurken, onlarca kişi mevzuata aykırı bir şekilde sadece kayyımın “oluruyla” işe alındı.

Bakanlıktan tarikatla ortak kampanya: Bağış yaptırın

İçişleri Bakanlığı, tarikat ve kamu kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü “İdlib’e yardım” kampanyası başlattı. Valiliklere gönderilen yazıda, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin kampanyaya destek vermesi istendi.

Göz yaşartan hayırseverlik!

Ensar Vakfı’na, Kızılay üzerinden 8 milyon dolar bağışlayan Başkentgaz’ın TÜRGEV’e bağışladığı işyerlerinin 30 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatına ‘FETÖ davası’nda Digiturk iptali suç sayıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım”, “kamu görevlisine alenen hakaret”, “terör örgütü propagandası yapma” suçlarından 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter