Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 04.20.2024, 07:48 AM (GMT)

Search by date: 1/10/2020

Ankara BB Meclisi’nde ‘otopark’ tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde otopark ücretlerine zam yapılmasına ilişkin tartışmalar yaşandı. Konuya ilişkin söz alan CHP’li Meclis üyesi Ertan Işık “Otoparkların 1 liraya indirme sebebiniz, görevden aldığınız belediye başkanının birilerine peşkeş çektiği sizin değnekçilerinizdir” dedi.

Tunç Soyer: ‘Whatsapp grubu da kurulduğuyla kaldı’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı’nın belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmeye dair, “ Orada konuşulanların gereklerinin yapılmasına dair hiçbir şey olmadı. Taleplerimize cevap da almıyoruz. Whatsapp grubu da kurulduğuyla kaldı” dedi.

Tac Mahal baştacı

Geniş ve rahat koltuklu otobüsümüzle yola devam ediyoruz. Bizim köyden Ramazan Dayı hasta olunca meyveyi yer, karısına bağırırdı: “Kırıldın mı! Gel bu çekirdekleri ağzımdan al, çıkarmaya mecalim yok!” Böylece kendisini azizletirdi. Yan koltukta oturan Yunan komşumuz Dimitri gözlerini kapamış, Alman asıllı karısı Ursula ağzına meyve tıkıştırıyor.

CHP raporu:Çalışamayan gazeteciler!

CHP’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hazırladığı rapora göre; 2019’da ekonomik krizde 300’den fazla yerel ve ulusal dergi ile gazete kapanırken, buna bağlı olarak 5 bin 500 basın emekçisi işsiz kaldı, 40 gazeteciye fiziki saldırı yapıldı, 700 gazetecinin debasın kartı iptal edildi.

Alacakları profesörü tarif ettiler!

SakaryaÜniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alımı yapacağını 30 Aralık 2019’daki resmi gazete ilanıyla duyurdu. İlanda Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Toplumsal Gelişme ve Sosyal Politika Anabilim Dalı için bir profesör alınacağı da belirtildi. İlana alınacakkişinin, “Çocuk, ergenlik yaşlılık, şiddet, bağımlılık, göç, romanlar ve bakım evleri” alanında çalışmalar yapmış olması şartı konuldu. Şart koşulan bu çalışma alanlarının FETÖ’nün Bedir Üniversitesi’nde düzenlediği konferansa katılan ve halen Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan doçent Yusuf Genç’in yaptıklarıyla aynı olması dikkat çekti.

Gazeteciler gününde cezaevine girdi

Zonguldak’ın yerel Gazetesi “Halkın Sesi” gazetesi eski yazı işleri müdürü Cevdet Akgün, kesinleşen 5 aylık hapis cezası nedeniyle , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne saatler kala Beycuma Cezaevi’ne teslim oldu. Akgün, “Bank Asya’nın avukatı sınavsız hâkim oldu” haberiyüzünden 5 ay hapis cezası almıştı.

6 gündür aranan 21 yaşındaki Gülistan’ın ailesi: Soruşturma eksik

Tunceli’de pazar gününden beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yla (21) ilgili soruşturmada erkek arkadaşı olan Zaynal Abarok’tan (22-23) şüpheleniyor. Rus uyruklu Zaynal Abarok’un üvey babası Tunceli’de polisken Abarok’un da Rusya’da harp okulunu bitirdiği kaydedildi. Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku (29), polisin tavrının kendilerini kuşkulandırdığını ve olayın örtbas edilebileceğinden korktuklarını kaydederek, “Zaynal, cumartesi akşamı Gülistan darp ederek zorla araca koyuyor. Polis, Gülistan’ın o an şikâyetçi olmadığını, ondan dolayı bir şey yapmadıklarını söyledi. Pazar günü de en son Zaynal ile görüşüyor. Ve kayboluyor. Kameralarda, Gülistan’ın ardından minibüse bindiği görülüyor. Ama nerede indiğine dair görüntü yok. Polis diğer kayıtların olmadığını söyledi. Oysa Tunceli’nin her yeri kamera” dedi.

Doğa Okulları krizi: Anlaşma var, maaş yok

Öğretmenlerden bir bölümü görevlerini bırakıyor, dersler boş geçiyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Aydoğan: Öğretmen maaşlarının ve öğrencilerin eğitim hakkı sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığı’na aittir.

Bu indirimçare olmaz

Kredi geriödemelerinde sorun yaşayan çiftçilere yapılandırma geldi, tarımsal kredilerde faiz yüzde 9’a düştü. TZOB, çiftçi borçlarının faizsiz ertelenmesini, elektrik ve sulama ücretlerinin indirilmesini istedi.

Senfoniler susacak mı?

Devlet kurumlarında yapılan işten çıkarmaların en çok devlet senfoni orkestralarını (özellikle Bursa, Antalya ve Çukurova’da) zor durumda bıraktığı ortaya çıktı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter