Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 04.26.2024, 06:31 AM (GMT)

Search by date: 11/23/2019

Filtresiz termik santrallar zehirlemeye devam edebilecek

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiTürkiye’nin en eski santralları arasında gösterilen 15 kömürlü termik santral 2013’ten beri çevre yatırımlarını gerçekleştirme taahhütlerini yerine getirmiyor.

Etiler polis okulu arazisinin imar planları iptal edildi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi, alt mahkemenin bilirkişi raporlarındaki tespitleri dikkate almadığını belirterek imar planlarında “donatı alanının kaldırılarak alana çevre yapılaşma şartlarının çok üstünde bir yapılaşma hakkı tanındığı” vurgulandı.

FETÖ fidye pazarı

FETÖ borsasının yoğun olduğu İzmir’de dikkat çeken bir olay daha yaşandı. FETÖ zanlısı, polis olduğu söylenen kişilerce 2 kez kaçırıldı, ailesinden yüklü miktarda fidye istendi.

Uğur Dündar canlı yayında açıkladı: "Saray'daki görüşme iddiası bana da geldi ama..."

CNN Türk canlı yayınına bağlanan usta gazeteci Uğur Dündar, meslektaşı Rahmi Turan'a iletilen "İnce ve Erdoğan Saray'da görüştü" iddiasının kendisine de geldiğini açıkladı ve ekledi: " 50 yıllık tecrübeme dayanarak bunun manipülatif, tuzak sayılabilecek bir haber olduğunu hissettim. Ben bu haberin Muharrem İnce'yi karalamak için yapıldığını düşündüm."

İnce'den görüşme açıklaması: "Bu bir operasyon"

Muharremİnce, gazeteci Rahmi Turan'ın "Saray'da Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem İnce görüştü" açıklamasının ardından sosyal medyadan art arda tweet attı. İnce, gazeteci Rahmi Turan için "Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve 'kaynağım' dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız" diye yazdı.

Mahkemeden Savcı Kiraz kararı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, İstanbul Adalet Sarayı’nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine ilişkin davada sanıklara verilen hapis cezalarını hukuka uygun buldu.

‘80’inci yaşını kutlayacağıma söz vermiştim’

Avusturya Konsolosluğu Kültür Forumu’nda kızı Ebru Bolatlı’nın organizasyonu ve “New York-Viyana-İstanbul” adıyla açılan sergi, Halit Akçatepe’ye ithaf edildi. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in üstlendiği 1973 yapımı bir Türk dram filmi olan “Canım Kardeşim” filminin afişinin tuvaleaktarıldığı tablo, sergide ilgi odağı oldu. Usta tiyatrocuyu anmaya Metin Akpınar, kızı Ebru Bolatlı, tiyatro sanatçısı Cem Davran gibi sanat camiasından birçok isim ve sevenleri katıldı.

Işık saçan çocuklar

11 yaşındaki Duru ve 12 yaşındaki Can, ABD’de birincilikler kazandı, New York’taki dünyaca ünlü Carnegie Hall’da konser verdi.

Cumhuriyet Vakfı yararına sergi...

74. Yunus NadiÖdülleri’nin verildiği gece açılan ve Cumhuriyet Vakfı yararına düzenlenen “Düşler Sokağından İzler” adlı sergi 1 Aralık’a kadar uzatıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter