Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 04.20.2024, 03:42 AM (GMT)

Search by date: 9/2/2019

Hamsilosücretli oldu

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trTürkiye’nin en kuzey ucunda bulunan İnceburun uzantısında yer alan ve aynı zamanda 1. derece doğal sit alanı olan Hamsilos Tabiat Parkı’na girişi kapatılarak ücretli hale getirildi.

Ev sıcaklığında bir kitaplık

Odunpazarı Belediyesi tarafından oluşturulan kütüphanede, yazarımız Ataol Behramoğlu’nun bağışladığı kitapların yanı sıra, el yazısı notları, şiir eskizleri, mektupları, ilk kitabının ilk basımı, çevirileri de yer alıyor. Duvarları şiirlerinden dizeler, fotoğraflar, afişlersüslüyor. Konağın seyir terası ise kitap yazmak isteyenler, bilimsel, edebi uğraş içinde olanlar için çalışma odasına dönüşt

Roger Waters, Julian Assange için konser verecek

İngiliz rock grubu Pink Floyd’un eski solisti ve basgitaristi Roger Waters, İngiltere’de tutuklu bulunan ve ABD’ye iade edilmemesi için kampanyaların devam ettiği WikiLeaks kurucusu Julian Assange’a destek için bugün konser verecek.

kadına karşı şiddete tepki

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Zeytinli Rock Festivali’nde sahne alan Şebnem Ferah, kadın şiddetine dikkat çekti.

‘Vargit Zamanı’na Yunanistan’dan ödül

Nurdan Tekeoğlu yapımcılığında ve Orhan Tekeoğlu yönetmenliğinde çekilen “Vargit Zamanı” adlı belgesel Yunanistan’da 4. Beyond Borders International Documentary Film Festivali’de “Honourable Mention” ödülüne değer görüldü.

Radamel Falcao resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Kolombiyalı golcü futbolcu Radamel Falcao'yu kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Kolombiyalı golcü futbolcu, Sarı-Kırmızılı kulüpten yıllık 5 milyon Avro kazanacak. Galatasaray, 23. şampiyonluk hedefi sloganıyla, Falcao transferini saat 23:23'te açıkladı.

Büyük çöküş

Türkiye ekonomisi üç çeyrektir daralıyor. Ekonomi 2019’un ikinci çeyreğinde yüzde 1.5 daraldı, iç talepteki toparlanmaya karşın yatırımlarda yüzde 23 küçülme var. Kişi başına GSYH 2018’de cari fiyatlarla 45 bin 750 TL, dolar cinsinden 9 bin 693 dolara geriledi. Bu yılın ilk çeyreğinde ise kişi başı milli gelir 8 bin 806 dolara düştü.

15.5 milyarlık hasar

Sigortaşirketleri yılın ilk 6 ayında hayatdışı branşlarda yüzde 29 artışla 14 milyar lira, hayat branşında yüzde 14 artışla 1.5 milyar liralık hasar ödemesi yaptı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter