Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 06.09.2024, 05:10 AM (GMT)

News - Haberler

Tunceli direniyor

19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde doğa katliamı vurgusu.

‘Ya masa ya grev’

Zonguldaklı madenciler bugün Şemsi Denizer’in ölüm yıldönümünde grev kararını ilan edecek.

Rekorüstüne rekor

Hükümetin gelecek eylülde tek haneye inecek dediği enflasyon TÜİK verilerine göre, yıllık bazda temmuzda yüzde 16.65’e yükseldi. Böylece temmuz ayı enflasyonu 2003’ten bu yana kaydedilen en yüksek orana ulaştı.

Altına hücum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sahip olduğu altın miktarı (bankaların zorunlu karşılık olarak TCMB’de tuttukları hariç), Haziran 2017 ile Haziran 2019 arasındaki iki yıllık dönemde 137 tondan 314 tona çıktı. Bu kalemde sadece 2019’un yarısındaki artış yüzde24 oldu.

S&P'den Türkiye açıklaması: Son çare olur

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trUluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standard and Poor's tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'de sermaye kontrolleri hükümetin başvurabileceği son çare olur" denildi.

CHP'li Erdoğdu: TÜİK Cumhurbaşkanını yalanladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Mart ayında patlak veren rezerv skandalı, temmuz ayında başkanın görevden alınmasıyla Merkez Bankası'nın (MB) kalan son prestijinin de ortadan kaldırılması ile güvenilir olmayan bir MB'nin yanı sıra para ve maliye politikalarındaki koordinasyonsuzluk sonucunda enflasyonda kalıcı düşüş bir hayale dönüştü." ifadesini kullandı.

Suriye, Türkiye'yi suçladı; ateşkesi sonlandırdı

Suriye yönetimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde bu ayın başında bölgede ilan ettiği "şartlı" ateşkesi Türkiye'yi suçlayarak sonlandırdı. Ateşkesin sonlanmasının ardından Suriye savaş uçakları İdlib'in Han Şeyhun ilçesinde bazı noktaları bombaladı.

Trump'tan nefret suçu işleyenlere yönelik 'ölüm cezası' teklifi

ABD'de bir hafta içinde gerçekleştirilen silahlı saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti. Silah lobisinin yoğun desteğini alan ABD Başkanı Trump silah kontrolü yasasını destekleyenler tarafından sert eleştirilere maruz kalması üzerine bugün yaptığı açıklamada zarar verme potansiyeli bulunan silah sahibi kişilere karşı 'kırmızı bayrak' yasasını desteklediğini duyurdu. Trump, katliam ya da nefre

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 261 lira oldu, 420 liradan alınan Çeyrek Ziynet 425 liradan satıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter