Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 05.20.2024, 08:33 PM (GMT)

News - Haberler

Cinsel organını gösterdiği iddia edilen Kerimcan Durmaz'ın ifadesi ortaya çıktı

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz sosyal medya hesabından mastürbasyon yaparken çektiği iddia edilen görüntülerle ilgili Çocuğun Cinsel İstismarı, Cinsel Taciz, Genel Ahlaka Karşı Hayasızca Hareketler ve Genel Ahlaka Karşı Müstehcenlik suçlarından açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Ahlak Büro Amirliği’nde ifade veren Durmaz, “Ben arkadaşıma atacaktım. Yanlışlıkla paylaştım” dedi.

İmralı çıkışı! Destici, 'liderler fotoğrafı'nı değerlendirdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Samsun’da siyasi parti liderlerini bir araya getiren fotoğrafa ilişkin “Milletimiz Türkiye İttifakı görmek istiyor, bu da Türkiye İttifakı’nın fotoğrafıdır” dedi. Destici, İmralı görüşmesine tepki göstererek “Bu bir tuzaktır. Eldeki kuşlar kaçabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Senarist Emrah Serbes'in davasında yeni gelişme

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trİzmir - Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı 3 kişinin ölümüne neden olan ve yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezası alan, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'in temyiz incelemesi, Yargıtay 12'nci Dairesi'nde yapıldı. Tarafların taleplerini alan yüksek mahkeme heyeti, kararını 23 Mayıs'ta verecek.

MEB'den 'seçmeli matematik' açıklaması

Liselerde matematik dersinin seçmeli olacağı iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Matematik dersi, 9. 10. ve 11'inci sınıflarda ortak ders, her öğrenci almak zorunda." denildi.

Dolar, altın ve Avro'da son durum

Güne yüzde 0.11 artışla 86 bin 894 puanda başlayan Borsa İstanbul Endeksi (BİST100), gün içinde en düşük 86 bin 521 puanı ve en yüksek 87 bin 116 puanı gördükten sonra, günü yüzde 0.03 düşüşle 86 bin 771 puanda kapattı. Dolar en yüksek 6.0807 lirayı, Avro ise en yüksek 6.7866 lirayı gördü. 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,64 azalışla 247,60 liradan tamamladı.

Ankara veÇanakkale'den acı haber: 2 asker şehit oldu

Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda görev yaparken beyin kanaması geçiren İzmirli Topçu Onbaşı Emre Okan, 40 gündür tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu. Çanakkale'de ise 116'ıncı Jandarma Eğitim Komutanlığı'nda acemi birliğinde eğitim görenasker Oğuzhan Kaman, eğitim sonrasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu.

Liselilerin taciz isyanı

Şanlıurfa Siverek'te, bir grup lise öğrencisi, geçen hafta liseli kızları taciz ettiği iddiasıyla 4 kişinin tutuklanmasının ardından ilçede tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler, cinsel taciz olaylarını protesto etti.

SBF Disiplin Kurulu mahkeme kararıyla SBF Disiplin Kurulu değil!

İstinaf Mahkemesi, Ankara Üniversitesi Senatosu'nun Siyasal Bilgiler Fakültesi Disiplin Kurulu'nu yasaya aykırı biçimde oluşturduğuna karar verdi. Mahkeme araştırma görevlisi olarak görev yaparken disiplin cezası verilen Dinçer Demirkent'in başvurusunu kabul ederek hakkındaki cezayıda iptal etti.

Huawei telefonu olanlar Google'ın kararından nasıl etkilenecek?

Huawei'nin Android işletim sistemine erişiminin kısıtlanması, Çinli şirketin yeni telefonlarını tanıttığı etkinliklere gölge düşürdü. Peki Google'nın kararı Huawei telefon kullanıcıları için ne anlama geliyor? Nasıl etkileneceksiniz? BBC Teknoloji Editörü Leo Klion araştırdı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter