Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.01.2024, 11:02 AM (GMT)

Search by date: 7/3/2019

MEB’den yumuşama sinyali

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un atamalarda liyakat vurgusu ve mülakatlarda KPSS punanına denk değerlendirme talimatının ardından bakanlık da sözleşmeli öğretmen atamalarında yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Emekçiye yine kaybettirdiler

Bu yılın ilk 5 ayında yüzde 19’larda olan enflasyonun, çalışanların ve emeklilerin maaş zamlarının belirlendiği haziranda yüzde 15.7’ye gerilemesiyle memur, işçi ve emeklilerin alacakları maaş zamları da düştü. 6 aylık enflasyon yüzde 5.01 oldu.

Fren balataları yanan halk otobüsünde korku dolu anlar

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trAntalya’da fren balataları yanan halk otobüsünde korku dolu anlar yaşandı. Lastiklere sıçrayan alevleri fark eden otobüs şoförü, yolcuları tahliye etti. Yangın itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

Otomobil ile ambulansçarpıştı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, otomobil, kalp krizi geçiren hastanın taşındığı ambulansa çarptı. Kazada sürücüler ile 2 sağlık görevlisi yaralandı.

İlçe başkanı istifa etti: İşlerim yoğun

31 Mart seçimi sürecinde AKP Bergama İlçe Başkanı olan Güven Yakar istifa etti. Yakar istifa nedenini "İlçe başkanlığının çok yoğun bir mesai istemesi ve benim de işlerimin yoğunluğu" ifadesiyle açıkladı.

Erdoğan karma eğitimi hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu. Japonya'daki 800 üniversitenin yüzde onunun kadın üniversitesi olduğunu belirten Erdoğan, Kreşten alıp ilk-orta-lise-üniversite olmak üzere farklı bir yapıyı oluşturmuş durumdalar. Bütün bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK başkanına hatırlatıyorum. Çalışmanı buna göre yap" dedi.

Avcılar’da okul bahçesinde havuz keyfi

Avcılar Belediyesi, çocuklar için Yeşilkent ve Tahtakale mahallelerinde dev seyyar havuzlar kurdu. Avcılar’daki uygulama çocuklara ve ailelerine büyük sevinç yaşattı.

Yer Ağrı: Polis, belediye başkanlarını ters kelepçeleyip copladı iddiası

İddiaya göre, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 31 Mart’te belediye başkanı seçilen Betül Yaşar ve eş belediye başkanı Evren Demir, belediye makam şöförünün polisler tarafından taciz edilmesine müdahale edince ters kelepçelenip yüzüstü yere yatırıldı, ağır hakaret ve küfürlere maruz bırakıldı. Demir kafasına copla vurularak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Rodrigo Hernandez, M.City yolunda

İspanyol futbolcu Rodrigo Hernandez, serbest kalma bedeli olan 70 milyon avroyu ödeyerek Atletico Madrid Kulübü ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter