Seçim öncesi “Gönül Belediyeciliği” sloganını kullanarak seçilen Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, ilk icraatı 400’e yakın işçinin işine son vermek oldu. İşten çıkarılanlar, bu durumu cep telefonlarına gelen bir mesaj ile öğrendi.
Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trBaşkan Tunç Soyer'in başlattığı uygulamayla İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte toplu ulaşım ücretlerini günün iki saatinde yarı yarıya indirdi. Buna göre İzmirliler 06.00 - 07.00 ile 19.00 - 20.00 saatleri arasında yarı yarıya indirimli seyahat edecek.
31 Mart seçimlerinin ardından AKP'li bir il başkanı daha istifa etti. AKP Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, kentte alınan başarısız sonuçlar nedeniyle görevi bıraktığını açıkladı.
TÜSİAD Başkanı Kaslowski, İstanbul’daki seçimlerle ilgili olarak ‘Arzumuz bu kararı YSK'nin bir an önce vermesidir. Biz seçimsiz döneme bir an önce girip uzun vadeli reformları hayata geçirmeyi arzuluyoruz’ dedi. Erdoğan ile iki gün önce toplantı yaptıklarını kaydeden Kaslowski ‘reformları beraber yapma niyetini ortaya koyduklarını’ söyledi.
BURSA'daki Osmangazi Hipodromu'nda bulunan 7 yaşındaki 'Mademoiselle' isimli İngiliz atı, sahibinin borcu nedeniyle icradan satışa çıkarıldı. Ancak 12 birinciliği olan at, bugün yapılan ikinci ihaleye de katılan olmaması üzerine satıştan düşürüldü.
Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kafalarında bir Türk baharı var. Oysa onların her baharı kara kışa dönmüştür. Seçim sonuçları üzerinden siyasi mühendislik çabalarına girenlerin bakacağı yer bizim rabiamızdır. Şimdi kafalarında yüzyılın projesi diye bir şey var. Bu Ortadoğu'yu parçalama projesidir" dedi.
CHPİstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7. Aile Şurası’nda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ağırman, “Bu söylemler, kadını evlenmeden önce babasına, evliyken kocasına, ihtiyaç durumunda da devletin himayesine bırakan erkek egemen zihniyetin açık bir yansımasıdır” dedi.
Bursa'da seçimi kazanan adayın muhtarlığı, 26 yıl önce yargılandığı davada hapis cezası aldığı ortaya çıkınca düşürüldü. Bunun üzerine yarışı ikinci sırada tamamlayan Lütfü Erol muhtar oldu, Erol ise durumu dava takibi için adliyede öğrendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kendisini önce 6 Mayıs'taki iftar programına davet edip sonra bunu 7 Mayıs olarak değiştirmiyle ilgili olarak, "6'sı akşamı, yani pazartesi, yani önemli bir toplantının olduğu gün, iftar programınındeğiştirilip, 7'sine alınmasını ben, manidar buluyorum" şeklinde değerlendirdi.