Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 05.23.2024, 02:36 PM (GMT)

Search by date: 8/5/2019

Asya açılımı

Dışişleri Bakanı, “Amacımız, eksen seçmek değil. Amacımız Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasındaki birleştirici konumunu pekiştirmek” diye konuştu.

Alamos Gold evine dön

Kaz Dağları için vicdan zinciri oluşturan sanatçısından avukatına, çocuğundan belediye başkanına kadar yüzlerce kişi, ağaçların kesildiği alana girdi, katliamın durdurulmasını istedi

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Jammu-Keşmir' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Keşmir konusunda yaşanan son gelişmelerle ilgili telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Hindistan'ın Jammu-Keşmir Eyaleti'ne özerklik tanıyan özel statüyü kaldırmasının gerilimiartırması nedeniyle endişe verici olduğunu bildirildi.

Asırlık efsane

21 Haziran günü, Kaliforniya’nın Berkeley kentinde, büyük bir çınar son nefesini verdi.

Belgeselin efsane ismiöldü

1967 tarihli“Dont Look Back” adlı filmle hatırlanan, müzik ve politika belgesellerinin çığır açan ismi DA Pennebaker 94 yaşında hayata veda etti.

Knidos’un Sırrı Festivali sona erdi

Kuruculuğu Nevzat Metin tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde (UKKSA) geleneksel hale gelen ve her yıl yeni bir temayı gündeme alan “Knidos’un Sırrı Festivali”nin dokuzuncusu düzenlendi.

Patara’da Mısır kraliçesinin betimlendiği yüzük bulundu

Patara Antik Kenti’ndeki arkeooji kazılarında, Antik Mısır Kralı II. Ptolemaios’un eşi II. Arsinoe’nin günümüze ulaşan en ayrıntılı portresini taşıyan 2 bin 300 yıllık bir yüzük mühür bulundu. II. Arsinoe’nin bugüne kadar bu denli detaylı portresinin bulunmadığı belirtildi.

Hoşça kal Cüneyt Cebenoyan

Bir Gün gazetesi yazarı ve sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, dün Bir Gün gazetesi önünde yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Tunceli direniyor

19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde doğa katliamı vurgusu.

‘Ya masa ya grev’

Zonguldaklı madenciler bugün Şemsi Denizer’in ölüm yıldönümünde grev kararını ilan edecek.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter