Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 04.28.2024, 06:28 AM (GMT)

Search by date: 11/14/2019

Dünya, Erdoğan-Trump görüşmesini böyle gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki kritik görüşme dünya basını tarafından yakından takip ediliyor. Amerikan basınının Trump'ın azil süreciyle ilgili canlı yayınlanan ifadelere kilitlendiği görülürken Erdoğan görüşmesinin ikinci plana atılması dikkat çekti.

ABD'den Bolivya'daki 'geçici devlet başkanı'na tebrik

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları ve ordunun baskısıyla istifa etmesinin ardından, muhalif Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in geçici devlet başkanlığına getirilmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Trump'tan 'sadece dostane muhabirler' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısına Trump'ın gazetecilere yönelik ifadeleri dikkat çekti. Toplantıda, 'Sadece dostane muhabirler'in soru sorması uyarısında bulunan Trump, Sabah gazetesinden Hilal Kaplan'a “ "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?'' diye sordu.

Kriz deryasında görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kritik gündem başlıklarıyla Trump ile bir araya geldi. ABD Başkanı, Türkiye ile ticari ilişkileri 100 milyar dolara çıkarma vaadini yineledi. Suriye’de YPG ile işbirliğinin süreceği, petrol bölgelerinde kalacakları mesajı verdi.

"Mektupları Sayın Başkan'a tekrar takdim ettim"

Trump, "Türkiye'nin S-400 alımı bizim için ciddi zorluklar ortaya çıkarıyor. Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız. Umuyorum çözmeyi başaracağız. Dışişleri Bakanları ve güvenlik danışmanları S-400 için görüşme yapmaya devam edecekler" dedi. Erdoğan ise Trump'ıngönderdiği mektuplar hakkında, "Mektupları bugün Sayın Başkan'a tekrar takdim ettim" dedi.

Şeker ile yarışıyor

Prof. Süerdem: Dünyada 350-400 milyon KOAH hastası olduğu tahmin ediliyor. Hastaların en az üçte ikisi geç tanı alıyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter