Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 06.02.2024, 09:36 AM (GMT)

News - Haberler

Tarikatçı kadrolaşma

ASELSAN ve TAI’ye atanan yöneticilerin Hayra Davet Vakfı’ndan olduğunu söyleyen CHP’li Aygun, 100’ü aşkın mühendisin “Türkiye’den adeta kaçar gibi” Hollanda’daki bir firmaya transfer olduğunu belirtti. Aygun, insansız hava araçları gibi birimlerin başında olan 20’yi aşkın yöneticinin de ASELSAN’dan çıkarıldığını söyledi.

Kelliğe çözüm: Elektrikli şapka

Kellikle mücadele, çeşitli sprey ve losyonlar, ilaçlar ya da saç ektirme yollarıyla devam ediyor. Ancak sprey ve losyonlar herkeste etkili olmuyor, ilaçlar hormonal dengeyi bozabiliyor, saç ektirme ise ağrılı ve pahalı bir seçenek.

Bilim insanları kuşlara yapay yolla şarkı öğretti

Hint bülbülü olarak da bilinen zebra ispinozları, şarkı söylemeyi genelde anne ve babalarından öğrenir. Ama bilim insanları, bu küçük kuşlara, hiç bilmedikleri bir melodiyi farklı bir yolla ezberletti. Bunu da kuşların beynine şarkı anıları yerleştirerek yaptılar.

Kimden adalet bekleyebilirim?

Kendisini dolandıran, sonra da fotoğrafla şantaj yapan Cüneyt Pala’yı öldürdüğü gerekçesiyle 12.5 yıl hapis cezasına mahkûm edilen müzik öğretmeni ve müzisyen Dilek Demir, cezaevinden gönderdiği mektupta “Şimdi dosyam Yargıtay’da... Bir yıldır bekliyorum. Af değil insaf bekliyordum”diyor.

Geleceğin besinleri için çalışıyorlar

Bremen yakınlarındaki Quakenbrück’te bulunan kâr amacı gütmeyen özel bir gıda araştırma enstitüsünde görüşmeler yapmak üzere Almanya’ya uçuyorum. Enstitü Direktörü Dr. Volker, Heinz Berlin Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve doktora yapmış. Benden 10 yıl sonra, aynı üniversitede gıda mühendisliği bölümünde okumuş. Kendisiyle İstanbul’ da tanıştık. Aynı üniversite mezunu olmamız ve aynı bölümde doktora yapmış olmamız bizleri yakınlaştırdı. Beni enstitüyü tanımam ve çalışmaları yerinde izlemem için davetetti.

Sosyalistler’in Paris umudu...

Fransa’da Mart 2020’de yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken siyaset giderek ısınıyor. Belediye başkanlığına seçilen isimler altı yıl bu koltukta oturacak. Dünyanın gözbebeği başkent Paris oldukça zorlu bir yarışa sahne olacak. Adaylık yarışı kıran kırana sürüyor.

Beyaz kelebekler uçuşurken...

Sevdiklerinize, vakti geldiğinde okumaları için tek tek mektup yazıyorsunuz. Pullarını yapıştırıp adresleri dolduruyorsunuz. Doktorun yaptığı genel aneztezide kulanılan tiyopental kimyasal maddesi şırıngası ile uykuya dalıyor ve 10 dakika sonra nefesiniz kesiliyor, kalbiniz duruyor, acısız ölüyorsunuz.

Cadılık para etmeye başladı

Alberta merkez kütüphanesinde tozlu rafları dirseğiyle silip kitap tarayan tarih profesörü Andrew Grow, 15. yüzyıldan kalma bir eser buldu. Kitabın durumu içler acısıydı, neredeyse lime lime olacaktı. Sayfaları özenle açtı, gözlerine inanamadı: 1465’te Fransa’da, Burgundy Manastırı’nda bir rahibin el yazısıyla yazılmış, renkli minyatürleri göz alıcı, muhteşem bir eserdi bu.

Libya’da ‘gölge tiyatrosu’...

Muammer Kaddafi’nin 2011 yılında devrilmesinin ardından kaotik bir süreçten geçen Libya’da, siyasi ve askeri krizde ülkenin doğusunu kontrol eden askeri güçlerin lideri General Halife Hafter’in Trablus’a doğru harekete geçmesiyle yükselen tansiyon düşmüyor.

Hedef CHP

Sınırlarımızın dibinde yaşananlar nedeniyle “taşere edilmiş eylemlere” son yıllarda aşina olmuştuk. Vekâlet savaşları... Vekâletlerin aşamaları öyle çok ki, gerçek aktöre ulaşmak neredeyse imkânsız hale gelmişti. Benzer gelişmeleri iç siyasette yaşamaya başladık. “Bir CHP’li Saray’ı ziyaret ederek liderlik yarışında destek istedi ve aldı.” Haber buydu ve haberi verenin kaynağı da yine bir gazeteci. Bize öğretilen; muhabir, haber koşullarını taşıyan bilgiyi yazar, başka bir gazeteciye aktarmaz.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter