Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 06.03.2024, 04:17 AM (GMT)

News - Haberler

Turizme ek yük getirmeyin

Akdeniz Turistik Otelciler veİşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, 2016’da Rusya ile yaşanan kriz sonrası sektörün 2015 seviyesine gelebilmek için 2018’e kadar büyük bir özveriyle mücadele verdiğini, ancak sürdürülebilir büyümeye ulaşılamadığını belirtti.

İşçiden asgari ücret için birlik

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Ayrıştığımız zaman bedelini beraber ödüyoruz. Yan yana gelmek mecburiyetindeyiz. Bu sene asgari ücreti belirleme sürecini beraber götüreceğiz.

16ülkeye büyükelçi atandı

Büyükelçiliklere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. 15 ülkede görevli büyükelçiler merkeze alınırken yerlerine yeni atamalar yapıldı. Kararnameyle ayrıca boş bulunan Gabon Büyükelçiliği'ne de atama yapıldı.

Mansur Yavaş'tan Ankaralılara uyarı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yarın beklenen 'kuvvetli fırtına' nedeniyle Ankaralıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tahir Elçi anılıyor

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiDiyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Suriçi’nde Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Elçi’nin ölümünün üzerinden 4 yıl geçerken failleri ise hâlâ bulunamadı. Elçi, ölümünün 4’üncü yılında çeşitli eylem ve etkinliklerle anılacak.

FETÖ sanığıyla okul ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı İsrafil Kışla, FETÖ üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan işadamı Mehmet Kıvanç ile okul ziyaretine gitti.

AKP,İBB’den mal kaçırdı

Güngören, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Alibeyköy gibi ilçelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı bina, sosyal tesis ve stadyumlar, CHP’nin tüm itirazlarına karşın AKP’li ilçe belediyelerine bedelsiz verildi.

Havada karada durgunluk var

Ekonomik kriz derinleşiyor. İstanbul Havalimanı’na taşınmayla maliyetleri artan AtlasGlobal uçuşlarına 25 gün ara verdi.

Türkiye müzik tarihine Gomidas Vartbed'in mirası

Ermeni asıllı Kütahya doğumlu müzik araştırmacısı Gomidas Vartabed'in yıllar boyunca Anadolu'da dolaşarak derlediği ve notalara aktardığı Türkçe, Ermenice, Kürtçe ve Farsça türküler, etnomüzikologlar Burcu Yıldız ve Melissa Bilal'in hazırladığı "Kalbim O Viran Evlere Benzer - Gomidas Vartabed'in Müzik Mirası" kitabında hayat buldu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter