Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.12.2024, 10:23 PM (GMT)

News - Haberler

LGS'de başarılı olmanın yolları

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiEğitim uzmanlarına göre en birinci kaynak ders kitapları. Çünkü, öğrenciler bilgilerin yüzde 25’ini öğretmenlerinden, yüzde 75’ini ise kendi çalışmalarından öğrenirler.

Koç'a bir milyon ziyaretçi

Rahmi Koç imzalı bir mektup aldım. Hele “Yazgülü Hanım, size bu mektubu bir müjde vermek için yazıyorum” diye başladığını görünce çok heyecanlandım. Hayırdır inşallah dedim, hayırlara vesile olsun dedim! Rahmi Bey, kelimesine dokunmadan şöyle yazıyor:

Genç kemancı Hoxha’ya ödül

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından verilen Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün sahibi, 22 yaşındaki kemancı Elvin Hoxha Ganiyev oldu.

Çocuklar için opera...

İlk çocuk operası “Papagenolar”dan sonra, “Wolfie Harikalar Operasında” da çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

Merakla beklenen diziye geri sayım

Rol aldığı bütün filmleri ve dizileri reyting rekoru kıran ve uzun süre devam eden Halit Ergenç cuma günü yayımlanacak “Babil” dizisisiyle ekrana geri dönüyor. Bu kez idealist bir ekonomi profesörü İrfan karakterini canlandıracak olan Ergenç, hikâyesine inanmadığı yapımlarda yeralmıyor. İşte, rolüne inanarak oynayan iyi bir oyuncu olmanın dışında, bizce işin sırrı burada.

Sokak sütüne talep arttı

Marketlerde 1 litre kutu süt 6 liraya dayandı. Yurttaş çareyi litresi 3 liradan satılan sokak sütünde buldu.

Memurun kayıp yılı

Geçen yıl memur ailesinin geliri aylık ortalama 595 lira artarken, giderleri 730 lira zamlandı. Memur maaşları harcamalar karşısında aylık yüzde 4 eridi. En çok harcama gıda ve barınmaya yapıldı.

Gülistan 10 gündür kayıp: 'Aile çelişkili ifade vermiş'

Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku hala bulunamadı. Gülistan'ın dayısı Mehmet Kan, Gülistan'ı, kaybolmadan bir gün önce darp ettiği belirtilen ve Gülistan'ın erkek arkadaşı olan Zaynal Abakarov’un ailesinin savcılığa çelişkili ifade verdiklerini öğrendiklerini söyledi.

Azalan taksit küçük acenteleri vuracak

Kredi kartında taksit sayısı 6’dan 3’e indi. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, maliyetli olduğu için yurtdışı tatillerde kart kullanımının yaygın olduğunu vurguladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter