Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.13.2024, 08:09 AM (GMT)

News - Haberler

Baba minibüsçüyü suçladı

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku (21) hala bulunamadı. Gülistan’ın arkadaşı, Gülistan'ın erkek arkadaşı Zaynal Abakarov için, “Gülistan’dan haber alamadığımızı söylediğimizde gayet rahat bir tavır takındı. Onda hiçbir kaygı görmedim” dedi. Gülistan'ın erkek arkadaşı Abakarov'un polis olan üvey babası E.Y. ise "Baş şüpheli minibüsçü" ifadelerinde bulundu.

Açlık grevine müdahale iddiası

Yaklaşık 190 gün açlık grevi yaptıktan sonra bir süre ara veren Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyelerinden Bergün Varan, “Süresiz açlık grevinin 200’lü günlerine yaklaşan İbrahim Gökçek’e zorla müdahale tehditleri yapıyorlar” dedi.

Cumhuriyet’e ZMO’dan ödül

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın (ZMO) bu yılki basın ödülü, “tarım sektörüne katkılarından dolayı” muhabirimiz Gamze Bal’a verildi.

‘Haydi Çocuklar camiye’ gündemde

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün “Haydi Çocuklar Camiye Projesi”nin, bir “sosyal etkinlik” olarak yaygın biçimde uygulanması için okullara yazı gönderildi.

Karanlık kuşatma

Nakşibendi tarikatı kolu İskenderpaşa cemaati lideri Mahmud Esad Coşan’ın “Sonuçları yıllar sonra ortaya çıkmaya başlayacak” diyerek işaret ettiği eğitim alanındaki faaliyetleri, AKP döneminde katlanarak arttı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) içinde FETÖ’den boşaltılan alanda tarikatların güç mücadelesi devam ediyor.

İÜ Vefa ek binasındaki çatlaklar korkutuyor: Rapor ne zaman açıklanacak?

İstanbul Üniversitesi’nin Vefa ek binası, İstanbul’da eylül ayında meydana gelen depremin ardından hasar aldı. Binanın her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, okula gelen yapı kontrol ekiplerinin “binanın acil olarak yıkılması gerektiği” yönünde rapor hazırladığını vurgulayan öğrenciler, rektörlüğün raporu gizlediğini ileri sürüyor.

‘Toplu Sözleşme değişsin’

Hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen tam kadro Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nın değiştirilmesini isteyen Memur-Sen, taleplerini Erdoğan’a iletti.

7.6 milyon işçi tehlikede

Otomasyon nedeniyle Türkiye’de, 2030’a kadar işgücündeki 5.6 milyon kişinin mesleğindeki rolünü değiştirmesi, 2 milyon kişinin de farklı meslek edinmesi gerekecek.

Barış Gücü tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Libya’da ateşkesin devamı için Birleşmiş Milletler’e gözlemci güç görevlendirilmesi önerisi yapmasının ardından Libya’ya Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü konuşlandırılması konusu yeniden gündeme geldi.

Genç Yetenekler umudu yeşertti

Üstün yetenekli gençlerin kariyerlerinde ilerlemeleri için “Genç Yetenekler” projesini 11 yıldır sürdüren ÇEV Sanat, pazartesi akşamı Zorlu’da artık gelenek haline gelen “Genç Yetenekler Konseri”ni QNB Finansbank desteğiyle gerçekleştirdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter