Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 06.13.2024, 11:35 AM (GMT)

News - Haberler

Tarikatlar eÄŸitimi iÅŸgal etti

Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilk dönem karnesini hazırladı. Sendikanın raporunda, MEB içinde örgütlenen tarikatlar, memur görünümlü Cumhuriyet düşmanları, imam hatip dayatması, öğretmenlerin koşulları ile ataması yapılmayan öğretmen adaylarının intihara terk edilmesi yer aldı.

'FETÖ borsası'ndaki savcılar için meslekten çıkarma kararı

Cumhuriyet’in kamuoyuna duyurduğu İstanbul Adliyesi’ndeki “FETÖ borsası”nda açığa alınan Cumhuriyet savcıları Lütfi Karabacak ve İsmet Bozkurt’un HSK 2. Dairesi tarafından meslekten çıkarılmalarına karar verildi. İki savcı 10 Aralık 2019’da HSK tarafından açığa alınmıştı. Daire verdiği kararı HSK Kanunu madde 69’un son fıkrasına dayandırdı. Bu madde ise şu şekilde:

Yargıda tahliye savaşı

20. Ceza Dairesi, Metinİyidil’in beraatına ve tahliyesine karar verdi. Yeniden yakalama kararı verilen İyidil, kaçmaya çalışırken yakalanıp tutuklandı. Kaçırma şüphesiyle İyidil’in kayınbiraderi Nihat Özdemir’in oğlu, gelini ve avukatı gözaltına alındı. HSK, beraat kararı verip tahliye edenheyetin başkan ve iki üyesini görevden aldı.

Millet bahçesi manzaralı daireler

Çok katlı kompleks projenin inşaatı sürerken tam kuzey cephesinde kapsamlı bir çalışma başlatıldı. AKM alanında yapılacak millet bahçesinin planları da koruma kurullarından geçirildi.

Listede Sadık yok, Ekici var

Sezonun ilk yarısında kadro dışı bırakılan Mehmet Ekici’ye yeni bir şans doğdu. Sakatlanarak sezonu kapatan Sadık Çiftpınar’ın yerine TFF listesine giren yıldız futbolcunun öncelikli hedefi Ozan Tufan gibi başarılı bir dönüş yapmak.

Nâzım Hikmet doğum gününde unutulmadı

Mersin’in Yenişehir Belediyesi, büyük Türk şairi Nâzım Hikmet’in 118. doğum gününde, hem tarihi belgeler ışığında bilgilerin verildiği bir konferans hem de müzikle, Nâzım şiirleriyle renklenen bir dinleti düzenledi.

Yılmaz Güney hakkında her şey

Tahir Yüksel, mektubuna “Ben bir yazar değilim” diye başlıyor. Lakin bu mektup, onun imzasıyla yayımlanan 600 sayfalık bir kitabı takdim etmek için! Paketinden çıkarmaktan zorlandığım bu gayrımenkul kitap, Adana Belediyesi’nin ve tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın himayesiyle basılmış.

‘Tatavla Son Durak’

Küratör Kani Kaya’nın organizatörlüğünde düzenlenen, “Tatavla Son Durak’’ sergisinin açılışı eski 14 Ocak’ta Kurtuluş Rum İlkokulu’da yapıldı. Sergi, bugün ‘Kurtuluş’ olarak bilinen “Tatavla” semtinin tarihine ve kültürlerarası iletişime vurgu yapıyor.

Saray ve faize bütçe yetmedi

Bütçe 26 yıl sonra ilk kez faiz dışı açık verdi. 2019’da faiz dışı açık 23.7 milyar, faiz gideri 100 milyar TL oldu. Örtülü ödenekten 2 milyar 73 milyon lira harcandı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter