Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 05.16.2024, 06:24 PM (GMT)

News - Haberler

AKP'de ihracı istenen dört isme tebligat gönderildi

AKP, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ettiği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ile Abdullah Başçı’nın sözlü ve yazılı savunmalarını almak üzere tebligatlarını gönderdi.

Sinema düzeyi yüksek

Mick Jagger’ı başrolde izleyeceğimiz, Giuseppe Capotondi imzalı “The Burnt Orange Heresy” ile perdelerini kapatacak olan 76. “Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica’’, alışılmadık derecede yüksek sinema düzeyi yanında, sinema sanatı dışındaki polemiklerin yoğunluğuyla da izbırakacak.

Krizle‘sağlıklı’ mücadele

2019’un ilk yarısında yüzde 9.5 küçülen beyaz eşya sektörü krizi, sağlıklı ürün teknololojileri geliştirerek aşmaya çalışıyor. Firmalar tüketici elektroniği fuarı IFA 2019’da bu kategoriye yönelik ürünlerini sergileyecek.

İBB uyarmıştı; İSPARK otoparklarında 'değnekçi' operasyonu

Polis,İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İSPARK'a ait bazı otoparklarda, mesai saatleri dışında park eden sürücülerden yetkileri olmadığı halde para talep eden 'değnekçi'lere operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz gün İSPARK'tan yapılan açıklamada, çalışma saatleri dışında tespit edilen niteliksiz işletmecilerinin emniyet birimlerine bildirilmesi yönünde uyarıda bulunulmuştu.

AYM, Wikipedia'yı görüşecek

Anayasa Mahkemesi (AYM), yaklaşık 2.5 yıldır yasaklı olan internet ansiklopedisi Wikipedia sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararını görüşecek. 11 Eylül’deki toplantıda, engellemenin ifade özgürlüğünü aykırı olup olmadığı ve yasağın kaldırılıp kaldırılmayacağı ele alınacak.

NPT’den çıkmak şart

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Birilerinin elinde nükleer başlıklı füzeler var. Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın istiyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum” çıkışının ardından Türkiye’nin nükleer silah edinmesi tartışması yeniden alevlendi.

Somali tarih yazdı

- Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde galibiyet aldı- Son olarak 1984'te Afrika Uluslar Kupası Elemelerinde Kenya’yı yenen Somali, 35 yıl sonra bir turnuvanın elemelerinde maç kazandı

Yenikapı'ya getirilen araçlar hakkında AKP'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla AKP dönemindeki israfın kanıtı olarak Yenikapı'ya getirilen araçlarla ilgili AKP'den açıklama geldi. İBB Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "Söyledikleri, algı yaptıkları iddiaları ispatlamaya çalışıyorlar. Ama bu araçları çekerek bugünden itibaren İstanbul'da hizmeti durdurmuş durumdalar" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter