Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.05.2024, 10:17 PM (GMT)

News - Haberler

Körlük onu, o kızları kurtardı

5 yaşında kör olan ve başkent Addis Ababa’ya giderek bir doktora görünmesi iki yılı bulan Nigussie, gözleri görseydi 10-11 yaşına geldiğinde zorla evlendirilecekti. Bugün ise iki ödüllü bir avukat.

Performans sanatının zirvesi

SSM ve Akbank Sanat’ın işbirliği ile dünyanın en çok tanınan sanatçılarından Abramovic, Türkiye’ye geliyor.

Dizi ihracatında yükseliş yok

Yandaş basının son günlerde yaptığı “Dizi ihracatında artış” haberlerine karşılık konuştuğumuz, Inter Medya’nın kurucusu ve CEO’su Can Okan, yükselişin olmadığını söylüyor.

Süreyya’da Piyanolu Üçlü

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Pazartesi konserlerinin bu hafta konuğu Benjamin Nabarra (keman), Gemma Rosefield (çello) ve Tim Horton’dan (piyano) oluşan Leonora Piyanolu Trio.

Aydın Doğan’ın hikâyesi bir ömre sığmaz

Aralık ayı, yılın son ayı, davetlerle geçer. Neredeyse her akşam bir davet. Doğan Holding’in 60. yılı kutlama daveti, elbette ayrı bir öneme sahip benim için. 20 yıl çalıştığım bir gazete; Aydın Doğan, patronum.

Ash: 2018’deki kriz tekrar edebilir

BlueBay Varlık Yönetimi Kıdemli Stratejisti Timothy Ash: Türkiye ekonomisinde gelecek iki yıl içinde 2017-2018’de yaşananların tekrarlanma riski var. Korkum şu ki, 2018’den hiçbir şey öğrenilmedi. Gelecekte aynı hataları yapacaklar. Türk politika yapıcılar, sadece büyümeyi önemsiyor.

Çocuk intiharları ve kadın cinayetleri artacak

Cezaevi firarisi katil, CerenÖzdemir’i evinin önünde katletti... Mahkeme Şule Çet’i 20. kattan atan katilin ağırlaştırılmış müebbet cezasını, “iyi hal”den müebbete indirdi... Türkiye iki kadın cinayetini tüm boyutlarıyla tartıştı, ama asıl yaklaşmakta olan büyük tehlike gözden kaçtı: AKP’nin küçük yaşta evliliklere af getiren düzenlemesinde yaş farkının 15 olarak benimsenmesi, sonuçları itibarıyla büyük toplumsal çalkantılara yol açacak nitelikte. İstanbul Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer’e göre bu, çocuk intiharlarının ve kadın cinayetlerinin artmasına yol açacak!

Panout’un hayalet durakları

İBB iştiraki Medya AŞ’nin aldığı, sonra da 22 milyon 500 bin lira bedelle Ensar Vakfı ve Türken Vakfı’nın yönetiminde bulunan Halil İbrahim Bacacı’ya ait Panout Reklam AŞ’ye devrettiği yolcu duraklarındaki skandallar bitmiyor. Medya A.Ş alacağı için icra işlemi başlattı.

ATAK’ta ihraç engeli

Türkiye’nin uzun süredir ihraç etmek için üzerinde çalıştığı ATAK helikopterindeki motor engeli aşılamadı. ATAK helikopterinde ABD-İngiltere ortak yapımı motor kullanıldığı için başka bir ülkeye ihracatında gereken ABD izni, bu ülkeyle yaşanan kriz nedeniyle halen çıkmadı. Satış için Türkiye’nin ABD’den izin bekleyişi sürüyor.

ErdoÄŸan erimeyi durdurmak istiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti kurma çalışmalarını sürdüren eski başbakan ile ilgili sözlerini, Davutoğlu’nun çalışma ekibi yorumladı. Davutoğlu ekibi, Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi’ne arsa devrinde imzası olan Güllüce’yi gündeme getirmemesine dikkat çekti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter