Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.05.2024, 01:38 PM (GMT)

News - Haberler

Vekile‘çakar’ geldi

İçişleri Bakanlığı’nın yok dediği ‘geçiş üstünlüğü’ TBMM’den geçti.

Ferdi geliyor, Ferdi...

Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında forma giydi, geceye damgasını vurdu.

Almanya iki Rus diplomatı Berlin'deki cinayet nedeniyle sınır dışı ediyor

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiAlmanya'nın Berlin kentinde işlenen bir cinayetten aylar sonra Almanya iki Rus diplomatı, cinayet emrinin Rusya veya Rusya'ya bağlı Çeçenistan'dan geldiği gerekçesiyle sınır dışı etmeye karar verdi. Rusya ise suçlamaları reddediyor ve bu diplomatik adıma karşılık vereceklerini belirtiyor.

Londra'da geri adım

Müttefikler S-400’lerin NATO savunma sistemlerine entegre edilmeyeceğini açıkladı. İspanya ise Türkiye’deki savunma misyonundan çekilmeyeceğini duyurdu.

Geriden geliyorlar

AKP’nin “dindar nesil” umudu imam hatip liseleri PISA 2018’de çakıldı. İmam hatipler uluslararası değerlendirmede de akademik eğitim veren liselerin gerisinde kaldı.

Bir sade kahve lütfen, lokum ile!

Meyvesini kendimiz yetiştirmediğimiz halde ürünün içim biçimini kendimize özgü yaptığımız için adı Türk kahvesine çıkmış! Yunanlılar her ne kadar her istediğimizde yüzlerini buruşturup “Yunan Kahvesi” diyorlarsa da Unesco bile kültürel miras olarak değerlendirip 2013 yılından beri 5 Aralık gününü Türk Kahvesi günü olarak kutluyor.

Mine Söğüt Dolapdere’yi anlatacak

ArterÖğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında gazetemiz yazarı Mine Söğüt, 5 Aralık Perşembe akşamı saat 19.00’da Dolapdere mahallesi üzerine konuşacak.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter