Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.08.2024, 01:48 AM (GMT)

News - Haberler

SenaŞener World Akustik’te

Yapı Kredi bomontiada, World Akustik konserler kapsamında genç kuşağın yetenekli ismi Sena Şener’i ağırlayacak.

‘Merhaba Güzel Vatanım’dan yeni fragman ve afiş yayımlandı

Yolu Moskova’dan geçen dünya şairi Nâzım Hikmet’in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit’in hikâyesini anlatan Merhaba Güzel Vatanım’ın yeni fragmanı ve afişi yayımlandı.

Altın Koza’nın jürisi açıklandı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı.

Dionysos’un büyülü kenti...

Aydın/Sultanhisar’da bulunan Nysa’da sürdürülen kazı çalışmalarında, antik kentin anacaddesi olan Sütunlu Cadde’nin doğu kesiminin ortaya çıkarılması ve belgeleme, koruma, onarım, envanter oluşturulmasıyla; tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının arkeolojik zenginliklerinden biri daha gelecek kuşaklara aktarılacak.

Toprağın öyküsü...

Tepebaşı Belediyesi tarafından 13. kez düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu birçok sanatsal ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 6 ülkeden 10 sanatçının katıldığı sempozyumda halk, toprağın şekil alarak kenti süslemesine tanıklık ediyor.

Bozkırın ortasında bir sanat ateşi

“Bir koleksiyoner için aldığınız eserleri sergileyemiyorsanız ne anlamı var? Sergilediğiniz zaman hem paylaşmış oluyorsunuz, hem de yaptığınız yatırım işe yarıyor!”

Eskişehir’e yakıştı

Mimarisiyleöne çıkan müzede Erol tabanca koleksiyonundan derlenen bir serginin yanı sıra sırf burası için sipariş edilmiş bir eserle yine Türkiye’de ilk kez burada sergilenecek bir sanal gerçeklik enstalasyonu bulunuyor.

Sanayi devinin iflası istendi: 'Türkiye’nin gerçek gündemi budur'

Türkiye'nin önde gelen çelik boru ve profil üreticisi Özborsan Boru'nun iflası talep edildi. CHP Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak konuya ilişkin, ''Türkiye’nin gerçek gündemi budur. Reel sektör iflas ve konkordato kıskacında. Ekonomi, başıboş kalmış.Damat ortada yok. Kayınpeder cek cak’la vakit öğütüyor. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Batı’da ‘tek taraflı operasyon’ kaygısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ile ortak devriyenin yapıldığı gün Fırat’ın doğusu için eylül ayı sonuna kadar süre vermesi, Türkiye’nin tek taraflı operasyon olasılığını yeniden gündeme getirdi.

Canet’in konkordatosu 127 aileyi mağdur etti

Geçen yılın sonunda konkordato ilan eden Canet, hayvancılıkla uğraşan 127 aileyi mağdur etti. 26 milyon lira alacağı bulunan mağdurlar, “Sattığımız hayvanların yemlerini bile ödeyemedik. Evinde ekmeği kalmayan aileler var. Firma yetkilileri ‘Vermiyorum. Alabilirseniz alın’ diyerek tehdit ediyorlar” dedi.

Seracılar zararda

SERA-BİR Başkanı Müslüm Yanmaz: Bir dekarda verim 30 ton olması gerekirken bu yıl 17 tonda kaldı.

Eşini öldüren doktordan pişkin savunma

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trDiyarbakır'da, 19 Mayıs günü boşanma aşamasındaki avukat eşi Müzeyyen Boylu'yu (43) iki çocuğunun gözleri önünde 14 kurşunla öldüren doktor Mesut Issı (45) yargılandığı duruşmada, "Basında hakkımda çıkan haberler de psikolojimi bozuyor. Bu haberler devam ettikçe psikolojim düzelmeyecek ve savunma veremeyeceğim" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter