Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 06.07.2024, 07:24 PM (GMT)

News - Haberler

Rusya veİran'dan "güvenli bölge" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, "Türkiye'nin, sınırlarında güvenliğinin sağlanması konusundaki meşru çıkarlarını kabul ediyoruz. Kürt meselesini ciddi bölgesel soruna dönüştürmeyecek kararlara ihtiyaç var. Suriye'nin egemenliğine ve bütünlüğüne saygı duyulmasını gerektiren kararları destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de "Türkiye'nin sınırlarını koruma konusundaki endişelerini anlıyoruz ancak Suriye yönetimiyle iş birliği geliştirmek ve uluslararasıhukuka saygı çerçevesinde hareket etmek, bu kaygının giderilmesinin en iyi yoludur" dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Mavi Marmara kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) bağlı temyiz mahkemesi, İsrail'in 2010 yılında Gazze Özgürlük Filosu'ndaki Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıya ilişkin davayla ilgili UCM savcılığının soruşturma başlatmama kararını tekrar gözden geçirmesine hükmetti.

UEFA'dan Cansu Tiryaki'ye görev

FIFA kokartlı hakem Cansu Tiryaki, Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası B Grubu'nda Bosna Hersek ile Malta arasında yarın oynanacak maçı yönetecek.

Marcelo'dan Fikret Orman'a ziyaret

Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Olympique Lyon'da forma giyen eski Beşiktaşlı futbolcu Marcelo Guedes, siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman'ı ziyaret etti.

"Eşim beni öldürmeye geliyor" ihbarıyla yakalanmıştı... Kendini böyle savundu

Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan N.A. adlı kadının, "Beni öldürmeye geliyor" ihbarı üzerine Karaman'da yolcu otobüsünde yakalanıp, gözaltına alınan eski eşi M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Üzerinden tabanca, bıçak, plastik kelepçe, ip ve koli bandı çıkan M.A.'nın ifadesinde, "Memleketime gidiyordum. Gidince kurbanlık keçi alıp onu kesecektim. Koli bandı ve ipi de etleri çuvalla ve koliyle götüreceğim için paketleme yaparken kullanacaktım. Karımı öldürmek gibi bir planım yoktu" dediği öğrenildi.

Kaş'ta orman yangını

Antalya'nın Kaş ilçesinde Lengüme ve Yuvacık mahalleri arasında saat 15.00 sıralarında çıkan orman yanınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yangınla ilgili, "60 hektarlık bir alanı etkileyen yangın. Kontrol altına alınan bölgelerde yeniden yangın çıkıyor. Yoğun bir duman var. Henüz yerleşim yerini tehdit eden bir durum yok. Yangının ilerleyişini takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Simon Kjaer Atalanta'da

İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta bir dönem Fenerbahçe forması giyen Simon Kjaer'i kiralık olarak kadrosuna kattı.

Elçin Poyrazlar - Anne lütfen ölme! #EmineBulut

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trAnne lütfen ölme! #EmineBulut -Sizin hiç gözünüzün önünde anneniz boğazından bıçaklandı mı? Hayatınızın merkezinde, sizi dünyada en çok seven kişi kanlar içinde “Ölmek istemiyorum” diye haykırırken ona yalvardınız mı “Anne lütfen ölme” diye?Öz babanız ayrıldığı annenizle bu...




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter