Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 05.18.2024, 01:37 PM (GMT)

News - Haberler

AKP'de yeni istifa: 'Ne yazık ki dava adamlığı kalmamış...'

İzmir'de Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı ve eski İlçe Başkanı Cem Kavur, İstanbul'da Millet İttifakı Adayı CHP'li İmamoğlu'nun zaferiyle sonlanan seçimlerin ardından, dikkat çeken bir açıklama yaparak AKP'den istifa etti. Kavur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu kadrolar ile daha fazla siyaset yapmanın mümkün olmadığını gördüğümden AK Parti de siyaseti bırakma kararı aldım" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasının ardından gündem değiştirdi

İstanbul’da yenilenen seçimlerde tarihi bir yenilgi yaşayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimin ardından dış politikaya yoğunlaşacak. Erdoğan, bu haftasonu Japonya’nın Osaka kentinde G-20 zirvesine katılarak ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesinin ardından Çin’e geçecek. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek olan Erdoğan, daha sonra Bosna Hersek’e geçerek Güney Avrupa ve Balkanlar zirvesine katılacak.

IŞİD 'emiri' Kayseri'de yakalandı

IŞİD'in Irak/Musul/Muhallebiye şehri 'emiri' olduğu öne sürülen M.S.E. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yakalandı.

İstanbul seçimi sonucunu yorumlayan hukukçular, Türkiye’nin otoriterleşmesine dikkat çekti

Siyaset bilimciler ve hukukçulara göre halk, demokrasiye sahip çıktı ve İmamoğlu’nun kapsayıcı ve düşmanlaştırmayan dili kazandı. Akademisyenler, seçmenin aynı zamanda “hak, hukuk, adalet” mesajı verdiğine işaret etti. Prof. Yaman Akdeniz, baskı nedeniyle insanların artık nefes alacak imkânı kalmadığını belirterek “Bu da sandıkta kendisini gösterdi” dedi. Prof. Adem Sözüer, seçim iptaline dikkat çekerek “Tümüyle hukuk dışıydı. Bu nedenle hak, hukuk, adalet talebi yüksek sesle dile getirildi” yorumunu yaptı. Prof. Ersin Kalaycıoğlu ise 800 bin farkın sürpriz olmadığını ifade etti. Kalaycıoğlu, “Demokrasiyi işleten kurumlar çöktü. İktisadi sorunlar var ve AKP’ye inanç azaldı” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter