Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 06.18.2024, 12:27 AM (GMT)

News - Haberler

Yazgülü Aldoğan - Hepimizin gözyaşları aynı değerde!

Hepimizin gözyaşları aynı değerde! -Tek evladımı, oğlumu askere yolladım, yani artık asker annesiyim. Zaten hangimiz değiliz ki, hepsi bizim evladımız, her gelen kötü haberde, asker, polis, doktor, yüreğimiz daralmıyor, gözlerimiz yaşarmıyor mu? Öyle bir coğrafya ki b...

‘Afet bölgesi ilan edilsin’

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trTürkiye’ye en çok turist getiren turizm acentelerinden biri olan İngiliz Thomas Cook şirketinin iflas etmesi, özellikle Muğla’da çok sayıdaki işletmeyi zor durumda bıraktı.

Batıklara Merkez’i ortak etme çağrısı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal’ın da katıldığı meclis toplantısında “TCMB şirketlere ortak olarak dahil olabileceği yeni mekanizmalar geliştirmelidir” dedi. Özdebir, piyasanın işler hale gelebilmesi için kamunun reel sektöre sermayeniteliğinde kaynak aktarması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Emekliye sendika vizesi

13 milyon emekli için sendika kurma hakkı doğdu. Ankara 8. İdare Mahkemesi, Tüm Emekliler Sendikası’nın kuruluşuna ilişkin başvuruyu, “Emekliler sendika kuramaz” gerekçesiyle reddeden Ankara Valiliği’nin kararını iptal etti.

Gülsüm Elvan isyanda: Biz de anne değil miyiz?

Gezi Direnişi’nde Okmey-danı’nda polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 14. duruşması görüldü.

‘Cemaat pazarlığını basından duydum’

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2010’daki anayasa değişikliği referandumu sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) etkin olduğu Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki (HSK) cemaate mensup üyelerle, 2011’de yapılan “yüksek yargı üyeliği pazarlığı” konusunda yaşamını yitiren eski müsteşar Ahmet Kahraman’ı suçladı. “Bu pazarlıktan haberinin olmadığını” savunan Ergin, “Ben basından duydum” dedi.

New York’ta ‘güvenli bölge’ mesaisi

Birleşmiş Milletler’in (BM) 74. Genel Kurul görüşmelerinin yapıldığı New York, Suriye’de sahada olan aktörlerin temsilcilerinin de görüşmelerine ev sahipliği yaptı. Türkiye heyetinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi JamesJeffrey ile “güvenli bölge” başlığını görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi. Kalın’ın görüşmede, farklı yaklaşımlara rağmen Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD ile ortak çalışma yürütülen “güvenli bölgenin” bir an önce tesis edilmesi konusunda Türkiye’nin beklentisini dile getirdiği bildirildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter