Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 06.10.2024, 11:15 PM (GMT)

News - Haberler

Mini otomobillerin 60. yaşında, tutkunlarının fotoğrafları

Bir simgeye dönüşen ve tutkunlarını yaratan Mini, 60'ıncı yılını kutlarken, Mini tutkunu BBC okuyucularının fotoğraflarını derledik. BMC'de Sir Alexander Issigonis tarafından tasarlanan Mini otomobilleri büyük bir yıldıza dönüştü, özellikle de Italian Job (İtalyan İşi) gibi filmlerle.

Vedat Muriç Alex'i geçecek mi?

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trFenerbahçe aradığı golcüsünü yıllar sonra nihayet buldu. Sarı-Lacivertli forma altında 2 maçta 2 gol atma başarısı gösteren Vedat Muriç, geçilemeyen 28 gol barajına şimdiden göz dikti.

Bu kez kaydeden yoktu: Merve'nin son sözleri 'lütfen yapma’ oldu

Merve Kotan 19 yaşında genç bir kadındı. Üniversite sınavına girmiş, ek tercih süresini bekliyordu. Emine Bulut'tan 3 gün önce, lise öğrencisi Helin Palandöken gibi pompalı tüfekle vurularak katledildi. Merve Kotan’ın kardeşi Esra Kotan, kardeşinin son sözlerinin "Lütfen yapma" olduğunu söyledi.

'Kadın cinayetleri afet değildir, durdurmak mümkündür'

İzmir'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etti. Eylemin ardından okunan basın açıklamasında, ''Kadın cinayetleri afet değildir, durdurmak mümkündür. Kadın cinayetlerini durdurmak için somut adım atılmadan geçen bir günbile artık fazla. Artık hükümet kadın cinayetlerini durdurmak için siyasi iradesini ortaya koymalıdır'' denildi.

Özsüt işçilerinden eylem

zsüt işçileri, kapanan Kadıköy şubesi önünde, işten çıkarılan 13 işçinin haklarının ödenmesi talebiyle eylem yaptı. İşçi Umut Marangoz, “Bize şubenin kapanacağı söylenmiş; hak edişlerimizin ödenmesi konusunda ise hiçbir adım atılmamıştır” dedi.

Yurttaşın yolu

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları için kamulaştırdığı Çatalca’daki arazinin istimlak bedelini ödeyemedi. Arazi sahiplerinin dava açarak yolu kapatma hakkı bulunuyor.

Eminem’den Spotify’e dava

Eminem’in albümlerini yayımlayan plak şirketi Eight Mile Style, Eminem’in şarkılarını yanlış lisansladığı gerekçesiyle Spotify’e 36 milyon dolarlık tazminat davası açtı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter