Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 05.20.2024, 05:47 PM (GMT)

News - Haberler

‘Genç ağaçları talan ediyorlar’

Yeşile hasret İstanbul’da bir ormanlık bölgede daha katliam yapılıyor. Eyüpsultan’da Kemerburgaz mevkii Mithatpaşa Mahallesi’nde, Uzun Kemer’in arkasında binlerce ağaç kesildi.

Caz festivalinde genç yetenek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu sene 26. kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sırrı dökülen ayna

20 bölüm izlediğimiz gibi bir de interaktif bir filmini deneyimledik “Black Mirror”ın... Üç bölümlük son sezon ne yazık ki ilk sezonları mumla aratıyor.

SoloÇağdaş Dans Festivali başlıyor

Çağdaş/kavramsal dans alanında bireysel hareket üzerine farklı bir bakış sunmayı amaçlayan Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali bu yıl ikinci kez 28, 29 ve 30 Haziran tarihlerinde Cermodern açık hava sahnesinde düzenlenecek. Cermodern tarafından yürütülen programın danışma ekibi bu alanda çalışmalar yapan Deniz Alp, Özgür Adam ve Galip Emre’den oluşuyor.

‘Nâzım’a Yolculuk’ uzatıldı

İş Sanat Kibele Galerisi, 2 Mayıs’ta açtığı, Türk şiirinin büyük ismi Nâzım Hikmet’in 63 yıllık yaşamından kesitler taşıyan “Nâzım’a Yolculuk” sergisini, gördüğü ilgi üzerine 14 Temmuz Pazar gününe kadar açık tutacak.

Bir gezginin arşivi, ilk defa ANAMED’de

Sanat tarihçisi Marcell Restle’nin, öğrenci olarak geldiği Türkiye’de başlayan araştırmalarının ve arşivinden birçok materyalin yer aldığı “Arşivin Belleği: Marcell Restle’nin Anadolu Araştırmaları” sergisi açıldı.

Ağabeyini suçladı

TUSKON’da yargılanan Kavurmacı hükümet tarafında olduğunu söyledi. Kavurmacı’nın savunması: 17/25 Aralık operasyonunun ardından hükümetin yanında yer aldım. Duvarlarımıza Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterlerini astırdım.

Seçim bitti zam geldi

Seçim öncesi zamlarla gündeme gelmek istemeyen hükümet, İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi de bitince zamma sarıldı. Şekere yüzde 16, çaya yüzde 15 zam gelirken, sırada yeni ürünler var.

Muş'ta 3.4 büyüklüğünde deprem

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMuş'ta merkez üssü Varto ilçesi olan, Richter ölçeğine göre 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ilçede kısa süreli korkuya neden oldu.

AKP Sözcüsü Çelik: Milletimizin verdiği mesaj ele alınacak

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "İmamoğlu'nu tebrik ederiz, İstanbul'a hayırlı olsun" diye konuştu. Çelik, kabine revizyonu iddialarına ilişkin de "Revizyon Genel Başkanı'mızın takdirindedir. Genel Merkez'in düşüncesi de aynıdır" açıklamasında bulundu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter