Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 05.22.2024, 12:27 AM (GMT)

Tahsilat sorunu büyüyor

Özellikle son iki yıldır yaşanan kriz, bütçenin temel ve sağlıklı kaynağı olan vergi gelirlerinde hedeflerin tutmamasına ve tahsilat oranlarının düşmesine neden oluyor.

Abdülaziz deyip geçme

Sultan’ın Paris, İmparatoriçe’nin İstanbul seyahatleri sergisinde, Osmanlı’nın Fransa’yla olan siyasi ilişkileri konferansı ve tarihi kasidenin konseri de yapıldı.

Yerel seçimlerde güç kaybeden hükümet, belediyelerin yetkilerini tırpanlıyor

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yerel seçimlerde kritik büyükşehirleri CHP’ye kaptıran hükümet, belediyelerin geçici görevlendirme yetkisine sınırlama getirdi. Bundan böyle geçici görevlendirilen personel daha alt statüde çalıştırılamayacak. Şimdiye kadar yapılmış olan yönetmeliğe aykırı geçici görevlendirmeler ise 1 ay içerisinde sonlandırılacak.

Küçük bir bahar mutluluğu

Bahardan ödünç alınmış bir şubat akşamında CRR’de Monty Alexander’ı muazzam konserinden iki gün sonra, burada bir başka yaşayan efsaneyi izleyecek olmak tarifsiz bir duygu benim için. Çünkü tanıdığım en büyük Philip Catherine hastası benim. En son 2011 Aralıkı’nda yine bu salonda Sylvian Luc ve Erkan Oğur ile çaldığında, benzer heyecanı duymuştum.

Erdoğan’a ‘Esad’ şoku

Bazı eski ve mevcut İstanbul milletvekilleriyle İstanbul’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, bir eski milletvekili, “Suriye konusunda farklı yolların denenmesini” önerdi. Milletvekilinin “Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı?” demesi üzerine Erdoğan’ın, “Bunu CHP’nin başındaki zat da söylüyor zaten, sen niye bunu söylüyosun ki” diyerek terslediği öğrenildi.

‘Uluslararası hukuk’ düzeltmesi

TBMM’de grubu bulunan dört partinin İdlib’deki saldırı ile ilgili yayımladığı ortak bildiriye, CHP ve İYİ Parti’nin “Astana ve Soçi süreçleri” itirazı getirdiği öğrenildi.

Genel kurul bakanlara kapalı

AKP, salı günü İdlib konusunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın TBMM Genel Kurulu’nun kapalı oturumunda bilgilendirme yapmasını planlıyor. Ancak yeni sistemin ardından değiştirilen TBMM İçtüzüğü’ne göre, bakanların kapalı oturumda bilgilendirme yapıp yapamayacağı tartışılıyor.

1 Mart tezkeresinin 17. yılında Yalçınbayır ve Anadol’dan güncel değerlendirmeler: Yalan politikaları sürüyor

AKP Kurucu Genel Sekreteri ve eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, 1 Mart tezkeresinin 17. yılında, “Yalan üzerine inşa edilen politikalar dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Bugün de o güçler yalanla bütün dünyayı aldatmaya çalışıyorlar” dedi. Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise tezkerenin reddi ile faturanın CHP ve askerlere kesildiğini belirtti.

Bir tek TBMM toplanamadı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında İdlib saldırısı üzerine düzenlenen kapalı grup toplantısında, TBMM’nin olağanüstü değil, salı günü toplanmasının yanlış olduğu belirtilerek “Birleşmiş Milletler, NATO olağanüstü toplandı. Bir tek TBMM toplanmadı. Bu, kabul edilemez” görüşü ifade edildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter