Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 05.21.2024, 12:06 PM (GMT)

Ataol Behramoğlu’na Saygı Gecesi

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen, Dünya Gazetesi Kültür Sanat Editörü Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Doruktakiler” etkinliklerinin ilk konuğu, şair Ataol Behramoğlu.

Yaşar Kemal aramızda...

Usta yazar Yaşar Kemal aramızdan ayrılmasının beşinci yıldönümü haftasında, Yaşar Kemal Vakfı’nın içinde olduğu çeşitli etkinliklerde farklı sesler, farklı temalarla anlatılacak. İlk etkinlik “Meslekte İz Bırakanlar: Yaşar Kemal’i Anıyoruz” başlığıyla 25 Şubat, saat 14.00’te TGC Basın Müzesi’nde düzenlenecek. Etkinlikte Turan Günay’ın moderatörlüğünde; Arif Keskiner, Barış İnce ve Fahri Aral, Yaşar Kemal’in gazetecilik yıllarının edebiyatına etkilerini anlatırken, o yıllara ait anılara da yer verecekler.

‘Tiyatro özgürdür, meydanda oynarım’

Berna Laçin, “Bir Cumhuriyet kadınına, Atatürk’ün ayak bastığı ve tüm kadınlara haklarını verdiği şehirde engel konuyor. Meydanlarda, parklarda oynarım. Aynı tarihte seyircilerle buluşacağız” diyor.

Şiddete karşı RüzgÂrgülü

Kampanyayı desteklemek isteyenler 10 TL bağışla rüzgârgülü alarak ya da 20 TL bağışla yaka iğnesi takarak “evimde, okulumda, işimde şiddete yer yok” diyebilir.

Kılıçdaroğlu: Tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı Suriye’nin tamamından daha değerli

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib kriziyle ilgili “Bu güzel ülkeyi, bir terör örgütünün korucusu olma pozisyona getirmeyi Erdoğan nasıl hazmedebiliyor” diye soruyor. Darbe tartışmaları için “Ne darbesi Allah aşkına. AKP yeni bir mağduriyet alanı yaratmak istiyor” diyor. Kılıçdaroğlu, iktidar seçmeni dahil hiçbir ailenin eğitim sisteminden memnun olmadığını söylerken, bir kuşağın heba edildiğini belirtiyor. Yoksulluk içinse önemli bir iddia ortaya koyuyor: Çöp konteynırlarından beslenen on binlerce ailenin yüzde 90’ı geçmişte AKP’ye oy verenler...

Özgür Özel: 1984 romanı gibi

CHP Grup Başkanvekili Özel, teklifle George Orwell’in kitabındaki gibi bir ‘Büyük Birader’ yaratılmanın amaçlandığını savundu. Özel bunun muhalif derneklere ve üyelerine bir gözdağı verme amacı taşıdığını söyledi.

Fatih Terim: Taraftar istedi, kazandık

Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup eden Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim maçın ardından konuştu. Fenerbahçe karşısında alınan 3 puanın bir galibiyetten daha fazlası olduğunu ifade eden Terim, çok üstün bir oyunla galip geldiklerini söyledi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter