Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 05.07.2024, 06:02 PM (GMT)

Ankara’da S-400 satrancı

Türkiye’nin Rusya’dan almayı kararlaştırdığı S-400 füzeleri konusunda Ankara’da kritik bir süreç yaşanıyor. Ankara, S-400’lerin Türkiye’ye gelmesini geciktirebilecek ortak komisyon teklifini masada tutarak ABD’nin yaptırımından kurtulmayı hedeflerken Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu’nun, Washington’ın S-400’lerin alımını erteleme talebinden söz etmesi dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi. Süreci izleyen Moskova ise Türk askerlerinin S-400 eğitimine başlayacağını açıklayarak karşı hamle yaptı.

Ayşe Öğretmen cezaevini anlattı: 12 kişilik koğuşta 51 can

Telefonla bağlandığı Beyaz Show adlı programda “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında verilen hapis cezası nedeniyle Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan öğretmen Ayşe Çelik önceki gün Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararının ardından 1.5 yaşındaki kızı Deran bebeğe veözgürlüğüne kavuştu. Ayşe Öğretmen yaşadıklarını özgürlüğünün ilk gününde gazetemize anlattı.

Sivas Katliamı’nın firari üç sanığı için AYM’ye başvuruldu, yargılamanın özensizliğine dikkat çekildi

Sivas Katliamı mağdurları, firari üç sanık yönünden davanın 26 yıldır devam etmesi ve sanıkların yakalanmamış olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) hak ihlali başvurusunda bulundu. Sanıkların yakalanmamış olmasının devletin kusuru olduğu belirtilen dilekçede, firari sanıklarınörgütlü bir şekilde yurtdışına çıkarıldığı kaydedildi. Firari üç sanıkla ilgili davada ise mahkeme, üç sanığın gazete ilanı ile aranmasına, gelmemeleri halinde kaçak sayılacaklarına karar verdi, mallarına el konulacağı uyarısında bulundu.

Gazeteci Abidin Yağmur, ikinci kitabında, arşivinde sakladığı yazıları okuyucuya sunuyor

MERSİN(Cumhuriyet)- Gazeteci yazar Abidin Yağmur, Mersin'de çeşitli tarihlerde farklı gazetelerde yayınlanan yazılarını 'Ben dar kafalı mıyım neyim?' adlı kitapta topladı. Kitapta Abidin Yağmur'un yüzlerce yazı arasından seçtiği 70 adet yazı yer alıyor. 'Hayat ve memleket yazıları' sloganıyla okuyucuyla buluşan kitapta KHK mağdurlarına ve mültecilere de ayrı bir bölüm açılmış.

Ekremİmamoğlu'ndan, dikkat çeken video! Uygulamalı olarak tek tek anlattı

YSK'nin seçimlerin yenilenmesine karar vererek mazbatasını iptal ettiği İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video paylaştı. İmamoğlu, videoya "31 Mart günü sandıkta neler yaşandığını sizlere tek tek anlattım" notunu ekledi.

Fatih Portakal'dan 23 Haziran tweeti

Fox Tv Anahaber Sunucusu Fatih Portakal, 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter