Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.08.2024, 07:45 AM (GMT)

Sigortalı işçi 55 bin kişi azaldı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) açıkladığı güncel veriler, sigortalı işçi (4A) ve esnaf (4B) sayısındaki azalışın sürdüğünü ortaya koydu.

‘Kaçak’ta ölüm oyunu

Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Yeşil, son olarak iki kişinin yaşamını yitirdiği “kaçak ocaklara” ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Yeşil, “Kaçak ocaklarda ölenler başka yerde ölmüş gibi direk diplerine, hastane önlerine bırakılıyor” dedi.

Öztürk: Kirli sistem

Zonguldak’ta “kaçak maden ocaklarında” sık sık meydana gelen iş kazalarına yönelik açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk, son 5 yılda 25 madencinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kınık, Kızılay'ın başında kalamaz

Pekşen, İçişleri Bakanlığı’na başvurulması halinde Kınık’ın yerine kayyım atanacağını ve kurumun genel kurula gitmesinin yolunun açılacağını söyledi. Pekşen, ABB’nin Başkentgaz’ın sözleşmesini feshetmesi gerektiğini belirtti.

İstismarcıya ‘büyük hoca’ kılıfı

Bağcılar’da sıbyan mektebi olarak adlandırılan anaokulu niteliğindeki Medrese-i Gül isimli kaçak Kuran kursunda hoca olarak görev yapan 16 yaşındaki R.U. isimli kız çocuğunun, kurs sorumlusu Lut Ö. tarafından cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma BakırköyCumhuriyet Başsavcılı tarafından tamamlandı. Soruşturma kapsamında Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) ifadesi alınan mağdur R.U. sanık Lut Ö.’nün kendisine yönelik davranışlarından rahatsız olduğunu ve bunu kurstaki diğer hocalara anlattığını belirterek, “Bana Lut hoca büyük bir hocadır” dediler. Bende önemsemedim” dedi. Dosyaya giren Siber inceleme raporunda ise Lut Ö.’nün telefonunda cinsel içerikli video ve fotoğraflar tespit edildi.

‘Çantacı’ uyarısı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, kurum olarak bütün başvuru ve destekleri elektronik ortamda yürüttüklerini hatırlatarak sahte aracı uyarısı yaptı.

Enflasyonçift hanede kalacak

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu “B+”te bırakırken görünümü de “durağan” olarak teyit etti.

Hasar tespiti ateş pahası

Güvenli bir binada oturulup oturulmadığını öğrenmek için belediyelere ya da serbest çalışan inşaat mühendisleri bürolarına başvurulmalı. Kapsamlı bir analiz 4 bin 500 TL-15 bin TL arasında değişiyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter