Anna Laudel, 2020’nin ilk sergisinde kullandığı farklı malzemeler ile geleneksel heykel sanatının sınırlarını zorlayan Bilal Hakan Karakaya’nın “Alem-i Mülk” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
İnançlara göre kılık kıyafet belirlenebilmesi için kamudaki kılık kıyafet yönetmeliğine karşı sivil itaatsizlik eylemi yapan yandaş sendikada “yolsuzluk” gerekçesiyle genel başkan görevden alındı.
Sayıştay’ın bakanlığı hakkındaki denetim raporunda yer alan bulgulara yönelik sorulara yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, eleştirileri dolaylı da olsa kabul etmek zorunda kaldı.
Türkiye Bilişim Derneği İcra Komitesi üyesi Umut Barış Erdoğan, piyasada kullanım oranı yüzde 1’in altında olan program için protokol imzalanmasına tepki göstererek “Marshall Planı’ndan farksızdır” dedi.
TBMM’nin etkinliğinin artacağı söylemine karşın yeni sistemin 19 ayında yasama faaliyetlerinde Meclis niceliksel olarak Cumhurbaşkanlığı’nın gölgesinde kaldı. 600 vekilden oluşan TBMM 1046 madde yaparken, tek bir kişiden oluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan kararnamelerle 2064 maddelik yasal düzenleme yapıldı.
Şırnak’ta, 30’u aşkın öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ve cinsel içerikli mesajlar attığı iddiasıyla açığa alınan Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı B.E’nin İstanbul’da bir okula atandığı öne sürüldü. Şırnak Eğitim Sen Şubesi Başkanı Muzaffer Yıldırım, “Atandığı okulun adına ulaşmaya çalışıyoruz. Israrla gizliyorlar” dedi.