Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 05.17.2024, 03:09 PM (GMT)

DT’nin 58 ilde sahnesi yok

47 tiyatronun kapısına kilit vuruldu, 4 ilde tiyatro izleyici sayısı “sıfır!” Ardahan ve Şırnak’ta sinema salonu yok.

Yapay zekâ eğitimi müfredata girmeli

Yapay Zekâ Araştırmaları Girişimi sözcüsü ve Door Teknoloji kurucularından Ozan Demir, “Aralarında ABD, Çin, Kenya, BAE’nin de bulunduğu 40’a yakın ülke, ekonomik kalkınmalarını güçlendirmek amacıyla ulusal yapay zekâ stratejisini hayata geçirdi. Kendi ulusal yapay zekâ stratejimizi geliştirerek ülkemizin yapay zekâ ve yüksek teknoloji üreten devletler arasında yerini almasına katkı sunuyoruz ” dedi.

Kuzey’e gitme vakti

Barbaros Büyüksağnak: Türkiye, 9 Şubat 1920’de imzalanan Svalbard Antlaşması’na taraf olmalı

Leyla Gencer’in belgeseli Samsun’da

20. yüzyılın en önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer’in hayatı, 11 Şubat Salı günü saat 20.00’de “Leyla Gencer Belgesel Gösterimi” ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Sahnesi’nde.

O bir‘Hayal Kurucu’

Mehmet Erbil’in, “Yaratıcı Drama ve Masal Atölyesi” bugün İstanbul Oyuncak Müzesi’nde başlıyor. Amaç çocuk yaratıcılığı ve farklılığının güçlendirilmesi ve duygusal ve sanatsal gelişim.

MEB izniyle beyin yıkıyorlar

Tarikatın “İletişim, Nezaket ve Adap” kitabında üçüncü kişi olmadan kadın ve erkeğin yan yana gelmemesi, ev planının dini usullere yönelik yapılması, aile içi iffet duygusunun muhafaza edilmesi ve kadın erkek tokalaşmasının dine aykırı olduğu anlatıldı.

'Belediyeler kilitlenir'

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı yayımladıkları ortak bildiride, AKP’nin hazırlıklarını sürdürdüğü “yerel yönetimler yasa taslağının” belediyeleri kilitleyerek hizmet yapamaz hale getireceğini açıkladı.

9 yılda yıkılmamalı

Elazığ’daki deprem sonrası yıkım kararı alınan binalar arasında TOKİ’nin 2011’de yaptığı Fırat ilk ve ortaokulu da bulunuyor. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökçe, “9 yıllık okul bu hale geliyorsa büyük mühendislik sorunu var” dedi.

‘Bakan yardımcısı görevden alınmalı’

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’in makam odasında Osmanlı Padişahı Abdülhamit’in ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının asılı olduğunun ortaya çıkmasına sosyal medya kullanıcılarından ve Cumhuriyet kadınlarından büyük tepkisini çekti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter