Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.05.2024, 01:33 PM (GMT)

‘Söyleyecek sözümüz var’

Tiyatro Pera her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni sezonda dikkatleri çekecek gibi görünüyor. İki yeni oyunla mevsime merhaba diyen tiyatro, bu yıl İstanbul Tiyatro Festivali’ne de katılıyor. Tiyatronun kurucusu Nesrin Kazankaya, “19. yılımıza girdik ve çıtayı yükselttik” diyor.

Kârsız birincilik

Üretimde ve ihracatta birinci olmak yetmiyor. İçte tarım politikasının olmaması, dışta küresel fındık fiyatlarını belirleyememek gelirleri azaltıyor. İhracatçı Şenocak, “Kurun artması işimize yaramıyor. Onların alım gücü artıyor, fiyatı geri çekiyorlar” dedi.

Teksas kanunları

‘Bu köy benden sorulur’ diyerek yol kesti, ateş açtı, hastanelik etti, serbest bırakıldı.

Türkiye'den ABD'ye güvenli bölge mesajı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trGenelkurmay Başkanı Orgeneral Güler telefonda görüştüğü ABD'li mevkidaşı Dunford'a güvenli bölgenin zaman kaybetmeden oluşturulması gerektiğini iletti.

Sarıca'dan FIBA'ya Eleştiri

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, millilerin Karadağ'ı 79-74 yendiği karşılaşmanın son dakikalarında çok iyi oynadıklarını söyledi.

Yaralı antilobu canlı canlı gömdüler

Hindistan’da çiftçiler, antilopların mahsullerine zarar vermesi sebebiyle Orman Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, bölgedeki 300 antilobun avcılar tarafından öldürülmesine izin verdi. Amatör kamera tarafından çekilen görüntülerde yaralı bir antilobun canlı canlı gömüldüğü görüldü.

Erdoğan: Fırat'ın doğusunda çözüm yakın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de yaptığı açıklamada, Fırat'ın doğusuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Fırat'ın doğusundaki güvenli bölgeyi tamamladığımızda 1 milyon insanı iskan etmeyi planlıyoruz" dedi. Çözümün yakın olduğunu dile getiren Erdoğan, “Fırat'ın doğusunu bir kaç haftaya çözüm yoluna koyacağız. BM Genel Kurulu'nda Trump ile bunu konuşacağız" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter