Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 04.29.2024, 07:52 AM (GMT)

Meral Akşener: Sine-i millete dönelim

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'ye şu mesajı iletti: "YSK’nin aldığı bu karar 24 Haziran için de ‘tam kanunsuzluk’ durumu oluşturur. Dolayısıyla madem İstanbul seçimleri iptal oldu. 24 Haziran’da yapılan genel ve 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri yeniden yapalım. Eğer bu çağrımız kabul edilmezse CHP ile birlikte sine-i millete dönelim."

Cumhuriyet'inöyküsü: İlklerin gazetesi

Yunus Nadi, 7 Mayıs 1924’te, yayımlanan ilk sayıda Mustafa Kemal Atatürk ile yaptığı söyleşiyi yayımlayarak “Cumhuriyet devrimlerine bağlılık” ilkesi ile yayın yapacağını, Kemalizmin savunucusu olacağını tüm karşıdevrimcilere gösterdi.

95 yıllık onur

İsim babası Atatürk olan gazetemiz Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Demokrasiye iptal

İktidara boyun eğen YSK, demokrasi tarihine utanç olarak geçecek bir karara imza attı. İstanbul seçimi yenilenecek. Hukuku ve önceki kararlarını çiğneyen YSK, AKP’nin talebiyle İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimini 4’e karşı 7 oyla iptal etti. Seçimin 23 Haziran’da yenilenmesine karar verildi. 36 gündür usulsüzlük bulamayan kurul, bazı sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmamasını gerek

Cumhuriyet, 95 yıllık çınar

Adını Büyük Önder Atatürk’ün koyduğu gazetemizin kuruluş yıldönümünü bugünİstanbul ve Ankara’da kutluyoruz.

Dışişleri’nden "seçim" açıklaması: Kararla ilgili eleştirileri kabul etmiyoruz

İstanbul seçimlerini tartışmalı bir karala iptal edilmesinin ardından karara ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Herkesin hukuk çerçevesinde alınan bu karara saygı göstermesi gerekir. Kararla ve YSK ile ilgili olarak bazı yabancı muhataplarca yapılan siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz” denildi.

İzmir Barosu: Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları hukuka küsmemelidirler

İzmir Barosu, YSK'nin İstanbul’da seçimlerin tekrarlanmasına yönelik kararına tepki gösterdi. Baro başkanlığından yapılan açıklamada, YSK'nin kararı için ''Büyük mücadeleler ve fedakarlıklarla kurulan ülkemiz demokrasisinin tamamen ortadan kaldırılması anlamına gelen vahimkarar'' ifadeleri kullanıldı.

Sergen Yalçın: Kazanmak isterdik ama nasip olmadı

Spor Toto Süper Lig’in 31. hafta maçında sahasında konuk ettiği Atiker Konyaspor’a 2’lik skorla mağlup olan Aytemiz Alanyaspor’da Teknik Direktör Sergen Yalçın, ”Kazanmak isterdik ama nasip olmadı. Oyuna konsantre olmakta, oyunu istediğimiz gibi oynamakta problem yaşadık. İlk yarı çokrahattık. İkinci yarı normal iç saha performansına döndü oyun” dedi.

İmamoğlu'nun çağrısına ilk yanıt Demet Akbağ'dan

Ekremİmamoğlu'nun "Sanatçıymış konuşamazmış, konuşacak. İş insanıymış konuşamazmış, konuşacak. Artık konuşma vakti" çağrısından sonra sanatçı Demet Akbağ Twitter'dan açıklama yaptı. Akbağ'ın açıklamasının ardından sanatçılar İmamoğlu'na destek mesajı vermeye başladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter