Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 05.05.2024, 06:41 AM (GMT)

Kayıp Buse için en acı davet

Antalya’nın Kemer ilçesinde meydana gelen hortumda kaybolan ve 98 gündür tüm arama çalışmalara rağmen bulunamayan Kader Buse Acar’ın babası Ahmet Acar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı gıyabi cenaze namazı duyurusu yürek sızlattı. Buse için kaybolduğu bölgedeki Kemer Sanayi Sitesi Camii'nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınacak.

1 Mayıs'ta İstiklal Marşı gerginliği

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trTokat'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Tahsin Alpay, İstiklal Marşı okunmamasına tepki gösterince kısa süreli gerginlik yaşandı.

DSP'den güldüren açılış

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Gaziantepİl teşkilatının açılışı komik olaylara sahne oldu. Makas ve kurdele bulunmayan açılışta makas yerine maket bıçağı önerilirken, kurdele yerine ise partili bir kadına ait şal kesildi.

ÖTV matrahı değişti en ucuz sigara ne kadar olacak

Sigarada yılbaşında sıfırlanan asgari maktu vergi oranı paket başına 5.36 lira olarak geri geldi. 1 paket sigara bu fiyatın altına satılamayacak. Sıfırlanmadan önceki maktu vergi 5.6 liraydı. Yapılan düzenleme ile 7.5 liraya satılan en ucuz sigaralar 8 liraya çıkmak zorunda kalacak.

Bolivya’da toprak kayması: 64 ev yıkıldı

Bolivya’da meydana gelen toprak kaymasında 64 ev yıkıldı, 88 aile farklı bölgelerde ikametlere yerleştirildi. La Paz Belediye Başkanı Luis Revilla, zarar görenler için sığınma kampı kurulacağını belirtti.

Diyarbakır'da iki terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın Dicle ilçe kırsalında bir grup teröristle sağlanan sıcak temas sonucu, 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

İmamoğlu Bakırköy'deki miting alanında

Türkiye’nin dört bir yanında işçi ve emekçiler insanca çalışma koşulları için ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanlara iniyor. İstanbul'da ise emekçiler Bakırköy'de toplandı. Bakırköy'deki mitinge İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Konuşma yapan İmamoğlu, "Alın terinizin, Emeğinizin bayramı kutlu olsun. Şu an çok mutluyum. " dedi.

Çanakkale Valisi Tavlı'dan tartışılan karar!

Çanakkale'de İl Özel İdaresi’ne bağlı deniz ulaşım firması GESTAŞ’ın yönetim kurulunda yer alacak 2 üye için toplantı yapıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı özel yetkisini kullanarak yönetime AKP ve MHP'li isimleri atadı. Ancak 31 Mart Seçimlerinde CHP 18, AKP 15 MHP 1 İlGenel Meclisi üyesi kazanmıştı. Vali Tavlı’nın kararına tepki gösteren CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Kabul edilebilir ve anlaşılabilir bir durum değildir” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter