Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.12.2024, 08:04 PM (GMT)

Kadınlar patron olunca

Giderek sadece kadınların başrolde olduğu ve kadınlık hallerinin konuşulduğu filmler çoğalıyor. Açıkçası ben de bir kadın filmi diye gitmiştim ama biraz Amerikan usülü Recep İvedik çıktı karşıma! Gag’lar o tarz. Yine de çok güldüm, güzel güldüm, nasıl da güldüm! Ve sadece ben değil, herkes güldü, oh birazcık güldük hiç olmazsa. İlk fırsatta “Eltilerin Savaşı’na da gideceğim, snobe etmenin anlamı yok, halkım iki haftadır seyrediyor madem, gidip bakalım, neye gülüyorlar?

Kulp olayları yeniden

Anayasa Mahkemesi (AYM), Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 1991’de terör örgütü mensubu olduğu iddia edilen üç kişiye ait cenazede, askerlerin ateş açması sonucunda 7 kişinin öldüğü olayların etkili şekilde yeniden soruşturulmasına karar verdi.

‘Hukukla izah edilemez’

Turgut Kazan, Kimlerin ne kadar “Hak Yolcu”, kimlerin hangi gruba mensup olduğunu tek tek bilmiyoruz. Çok tehlikeli bir süreç ile karşı karşıyayız. Bu tehlikeye karşı Erdoğan’ı yeni bir sorun ile karşı karşıya kalmaması için uyarıyorum. Celal Ülgen, Savcı gözaltı kararına kendi adını yazıp imza atmaya cesaret edememiş, “başsavcılığı” diye imzalamış. Böyle bir şey olamaz. Yargı içinde bazı güçlerin yapılanmış olması ve bu güçlerin yargıya egemen olmak için güç savaşları verdikleri gözlemlenmektedir.

Sanatçıya yeni bir ‘SAHA’

İstanbul’da sanatçılara araştırma, üretim ve etkileşim imkânı sağlamak üzere tasarlanan SAHA Studio; mekânı ilk kez stüdyo olarak kullanıp eser üreten sanatçıları Larissa Araz, Alper Aydın, Özgür Demirce ve Sibel Horoda’nın işlerini sergiliyor.

Göz yummak da istismar

Çocuklar eğitim, sağlık, barınma gibi evrensel haklara sahip olmasına rağmen binlercesi ihmal ve istismara maruz kalıyor.

40 kumpasşehidinin ismi yaşatılacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk başta olmak üzere FETÖ’nün kontrolündeki yargı organlarının kararıyla tutuklanan, görevlerine son verilen ve bu süreçte hayatlarını kaybedenlerin isimlerini yaşatma kararı aldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter