Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 07.27.2024, 06:07 AM (GMT)

Search by date: 7/2/2019\\\\'

İtalya'da mahkeme Carola Rackete hakkında kararını verdi

53 sığınmacıyı kurtaran Sea Watch-3 gemisinin kaptanı Carola Rackete’nin İtalya’nın Lampedusa adası limanına izinsiz yanaşması sonrası gözaltına alınmasının ardından bugün serbest bırakılmasına karar verildi. Sicilya'daki mahkeme, Almanya vatandaşı olan Carola Rackete'nin evhapsinin kaldırılmasına hükmetti.

25 yıl hapis cezasını öğrenince adliyeden kaçmaya çalıştı

Samsun'da, geldiği adliyede, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 25 yıl hapis cezası ile yakalama kararı olduğu ortaya çıkan Şerif G. (30), görevlilerin polisi aradığını anlayınca kaçmaya kalkıştı. Kapalı kapıyı kırarak adliyeden dışarı çıkmaya çalışan şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Bozcaada'daki cinayete 3 tutuklama

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, Ramazan Öksüz'ün (31) eğlence mekanı çıkışı dövülerek, öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 11 kişiden Caner Akıl, Andaç Fatih Kaya ve Ömer Gönül tutuklandı.

Arter yükleniyor

2010 yılından beri faaliyette bulunan Arter artık yeni binasında sanatseverleri karşılamak üzere gün sayıyor. Dolapdere’deki yeni binanın açılışı eylülde yapılacak.

Fatih ve Cem’in tablosu satışta!

Venedikli ressam Gentile Bellini’nin yaptığı Fatih Sultan Mehmet’in (1432-1481) ünlü resminden sonra (Görsel 1) ortaya çıkan ve oğlu Cem Sultan ile birlikte olduğu düşünülen resmi, (Görsel 2) perşembe günü Londra’da yeniden müzayedeye çıkarılıyor.

İzmir’e görkemli kapanış

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, önceki akşam Şangay Filarmoni eşliğinde piyanist Fazıl Say’ın konseri ile sona erdi.

Açık havada tiyatro keyfi

Kadıköy Belediyesi’nin 17 yıldır düzenlediği tiyatro festivali, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın da katılımı ile başladı. Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da düzenlenen festival kapsamında 14 oyun seyirciyle buluşacak.

Beyoğlu'nda çocuğa taciz iddiası mahalleliyi sokağa döktü

Beyoğlu'nda, terzilik yapan bir kişinin, dükkanına çağırdığı 10 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiası mahalleliyi sokağa döktü. Polis tarafından öfkeli kalabalığın elinden alınan şüpheli, zırhı polis aracına konularak polis merkezine götürüldü.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter