Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 04.19.2024, 08:51 PM (GMT)

Sesle alışveriş geliyor

Avrupa’da bir kişi her gün 2 saat 9 dakika, yılda ise toplamda 32 gün müzik, podcast ve sesli kitap dinleyerek zaman geçiriyor. Mastercard’ın araştırmasına göre önümüzdeki beş yıl içinde her 5 kişiden ikisi sesle alışveriş yapacak.

Tarantino’dan Django/Zorro filmi geliyor

Son filmi“Once Upon A Time In Hollywood” ile Cannes Film Festivali’nde boy gösteren Quentin Tarantino’nun bir sonraki film projesinin “Django Unchained” ile “Zorro”yu harmanlayan bir konuya sahip olacağı açıklandı.

Pattinsonüç film için anlaştı

Bir süre önce yeni Batman olacağı açıklanan Robert Pattinson’ın üç filmlik bir seride Yarasa Adam rolünü üstleneceği anlaşıldı. 33 yaşındaki ünlü oyuncuyu üç filmde birden yönetecek olan Matt Reeves, yeni üçlemenin film noir özellikleri taşıyacağını ve Bruce Wayne’in bir nevi özel dedektif gibi çizileceğini söyledi.

Klasik müziğin yıldızları bir arada

47.İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 11-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin “Yıldızlarla Oda Müziği” serisinde iki özel konser yer alıyor. İlk konserde Beethoven Yılı olarak kutlanacak 2020’ye gönderme yapan bir programla, her biri seçkin birer Beethoven yorumcusu olan Isabelle Faust, Jean-Guihen Queyras ve Alexander Melnikov bir araya geliyor.

Faruk Sade Sanat Fonu 2019 yılı desteklerini açıkladı

Ankara’daki Siyah Beyaz Galeri’nin kurucusu Faruk Sade adına kurulan Faruk Sade Sanat Fonu (FSSF) bu sene 2 projeyi destekleyecek. Umut Kambak’ın “Aidiyet Nereye Taşındı?” başlıklı Kentsel Mülteciler Belgesel Projesi bu yılki desteklenecek ilk çalışma olarak belirlendi.

AİHM Türkiye’den savunma istedi

Avrupaİnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında gözaltına alınıp tutuklanan 546 yargıç ve savcının dava başvurularını tek dosyada birleştirerek, Türk hükümetinden savunma istedi.

FETÖ, ilahiyat öğrencilerini dinden soğuttu

TrabzonÜniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi hakkında yapılan araştırma, öğrencilerin cemaatlere ve dine bakışı ile ilgili ilginç veriler ortaya koydu. Araştırmaya göre, “din kavramı”, darbe girişiminin ardından öğrencilerde şüphe, nefret ve korku duygularını yaratırken, “cemaat” kavramına ilişkin ise şüphe ve nefret yüzde 85’i geçti. “Güven” ise yüzde 9’a kadar düştü.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter