Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 05.03.2024, 01:14 AM (GMT)

Mine Söğüt - Kadınları maktul, erkekleri katil yapan ahlak belası

Kadınları maktul, erkekleri katil yapan ahlak belası -Eski kocası tarafından boğazı kesilmiş bir kadının “Ölmek istemiyorum” çığlığı, bir bıçak gibi kalbinize hâlâ saplanıp duruyorsa...“Anneölme” diyen bir kız çocuğunun yakarışı içiniz...

Deniz Yıldırım - Kadın cinayetleri politiktir

Kadın cinayetleri politiktir -Çok kullandığımız iki sözcük var: Ekonomi ve Politika. Kökleri Antik Yunan’a, özel olarak da Atina şehir devletine uzanıyor.Bir yanda Oikos var; yani hane. Oikos evin, geçim işle­rinin, özel işlerin alanı....

Ataol Behramoğlu - Dişi üstündür

Dişi üstündür -Cinsel birleşme öncesinde dişi ateşböceğinin en çok ışık saçan erkek ateşböceğini aradığını öğrendiğimde, doğanın bu minicik yaratığın dişisine bahşettiği seçicilik özelliğine hem şaşırmış hem hayran kalmıştım.

Evinİlyasoğlu - Sanat yelekleri koltuğunuzun altında

Sanat yelekleri koltuğunuzun altında -Rahmetli YavuzerÇetinkaya, yıllar önce 20. İstanbul Festivali başlarken tanıtım yazısına şöyle bir başlık koymuştu: “Sanat Yelekleri Festival Koltuklarının Altındadır”. (1) Sanat öyle bir kurtarıcıdır ki, en zor günlerinizde bile, ...

Kadın cinayetleri neden önlenemiyor?

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trGazeteci Sibel Yükler 25 Ağustos akşamı Ankara'daki yaşadığı apartmanın önünde bir erkeğin yanındaki kadına şiddet gösterdiğini gördüğünde, yardımına koştu. Şiddet gösteren erkek ise 'Seni öldüreceğim' diye bağırıyordu. Kadın cinayetlerinin son yıllarda artmasının nedenleri neler? Cinayetler neden önlenemiyor?

Kariyeri iyi sakatlıkları ?

Fenerbahçe'nin 1+1 yıllık sözleşmöe imzaladığı Fransız stoper Adil Rami, geçmişte yaşadığı sakatlıklarla gündeme gelen bir isim.

Su-57: Putin'in Erdoğan'a tanıttığı beşinci nesil savaş uçağı hakkında neler biliniyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği Moskova ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile aralarında geçen Su-57 diyaloğu ABD'nin F-35 programından çıkardığı Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı alımı için Rusya'yı tercih edebileceği yorumlarını bir kez daha gündeme getirdi. Peki Rusya'nın 5. nesil savaş jeti Su-57 nasıl bir uçak?

Bakanlıktan 415 gün sonra itiraf gibi rapor

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Çorlu’da yaşanan tren faciasından 415 gün sonra yayımlanan raporda, kazadaki ihmal ve eksiklikler göz önüne serilirken, kaza sebebi olarak sık sık “yağış” vurgusu yapıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter