SamsunÇevre Platformu’nun (SAMÇEP) bileşeni olduğu Ekoloji Birliği, Türkiye genelinde 60 bileşeni ile Akkuyu Nükleer Santral inşaat temelinin iki kez çatlaması ve bu olayın 10 aydır halktan gizlemesi üzerine “Uyan Türkiye” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.
Bolışıklı bir alacakaranlık ya da gölgeli bir aydınlık düşünün. Güneşin donuklaştığı, ayın güneşle yarıştığı, pusulasını yitirmiş bir dünyayı gözünüzde canlandırmak, bugün hiç de zor olmasa gerek...
HDP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, TBMM Genel Kurulu’nda, AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimine ilişkin "çaldılar" söylemine yanıt verdi. Tiryaki, ''İçişleri Bakanlığı'ndan sandık kurulu başkanlarının ve üyelerinin verilerini aldınız; işte, çalma budur'' dedi.
Havayoluşirketlerini yıldız sayısına göre kategorilere ayıran ve her yıl farklı alanlarda ödüller dağıtan Skytrax, 4 yıldızlı Türk Hava Yolları’nı bu yıl 3 yıldıza layık gördü.
CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İBB Meclisi 1.Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya haklarındaki FETÖ iddialarını sordu. Tevfik Göksu, soru üzerine “FETÖ illeti ile bağım olmadı, olanların Allah belasını versin”dedi.
Taksim Gezi Parkı eylemlerinde "kırmızılı kadın" olarak tanınan Ceyda Sungur’un Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru sonuçlandı. AYM, Anayasa ile güvence altına alınan "kötü muamele yasağının ihlal edilmediğine" oy çokluğuyla hükmetti. Ceyda Sungur başvurusunda, polisin orantısız güç kullanması ve polis memuru hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi nedeniyle kötü muamele yasağının ihlal edildiğini belirtmişti.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partiyi Diyarbakır'da kuracağı iddia edilmişti. Davutoğlu ile birlikte hareket eden isimler, söz konusu iddiayı yalanladı.
İstinaf Mahkemesi, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Ayşe Selin Borankay'ın aralarında bulunduğu 12 sanığın "Uyuşturucu ticareti" suçundan aldığı 4 yıl 2 aylık, Cenk Eren'in de 6 yıl 3 aylık cezasını, "Uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 aya düşürdü. Mahkeme, bu cezaları da 5yıl süre ile erteledi. 5 sanık ise "Uyuşturucu madde ticareti" yapmak suçundan değişik oranlarda hapis cezası ile cezalandırıldılar.